11/10/2017 - 15:28

Τέλη Οκτωβρίου οι νέοι κανονισμοί κινητήρων της Formula1

Στις 31 Οκτωβρίου θα αποκαλυφθούν από τη Liberty Media οι κανονισμοί των κινητήρων για το 2021. Στην αναμονή οι Aston Martin, Porsche, καταργούνται το Strategy Group και η Επιτροπή της Formula1.

Έπειτα από πολλές συζητήσεις, που έγιναν με τους υπάρχοντες και με τους μελλοντικούς υποψήφιους κατασκευαστές κινητήρων της Formula1, η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η διοίκηση του σπορ φαίνεται πως έφτασαν στο συμπέρασμα, όσον αφορά τους κανονισμούς, που θα ισχύσουν από το 2021.

 

Μάλιστα, η Liberty Media θα τους αποκαλύψει στις 31 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το γερμανικό Auto Motor und Sport. Αυτή θα είναι μία πρώτη... γεύση από τους νέους κανονισμούς των κινητήρων, αφού στις 7 Νοεμβρίου αναμένεται να έχουμε κι ένα πρώτο πλάνο για το ανώτατο όριο του μπάτζετ.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι Aston Martin και Porsche βρίσκονται στην αναμονή, ώστε να δουν αν οι νέοι κανονισμοί τους ικανοποιούν, ώστε να μπουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως προμηθευτές κινητήρων. Από εκεί και πέρα, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν πολλά σταθεροποιημένα μέρη μαζί με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ (MGU-H και MGU-K) των V6 με τούρμπο.

Βέβαια, μένει να δούμε ποια θα είναι η κίνηση των FIA και FOM για να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη της F1, που είναι ο ήχος. Παράλληλα, πιστεύεται πως το Strategy Group και η Επιτροπή της Formula1 θα καταργηθούν, καθώς ο Ρος Μπρον φτιάχνει τη δική του ομάδα με μηχανικούς, οι οποίοι θα είναι ανεξάρτητοι από τις ομάδες και θα έχουν τη δυνατότητα να θεωρούν τους τεχνικούς κανονισμούς.

Όσο για το μπάτζετ, λέγεται ότι θα μειωθεί έγκαιρα ενόψει 2019 και πως τα κόστη θα μειωθούν σταδιακά, προκειμένου να μπορέσουν οι ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.