16/05/2018 - 14:19

Το Civic Type R έσπασε τα χρονόμετρα στο Magny-Cours

Το ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής στην γαλλική πίστα του Magny-Cour είναι πλέον επίσημα το Honda Civic Type R με τον νέο ρεκόρ να πραγματοποιείται στα πλαίσια της “εκστρατείας” της ιαπωνικής εταιρίας να καταρρίψει τα ρεκόρ σε μερικές από τις πιο διάσημες πίστες της Ευρώπης.

 

Το νέο ρεκόρ των 2 λεπτών και 1,51 δευτερολέπτων, για προσθιοκίνητο παραγωγής, έγινε με τον οδηγό του WTCR, Esteban Guerrieri στο τιμόνι του καυτού hatchback της Honda, ο οποίος αγωνίζεται στο εν λόγω πρωτάθλημα με (τι άλλο;) ένα Civic Type R της Münnich Motorsport. Ακόμη κια τα ελαστικά ήταν παραγωγής σε αυτή την προσπάθεια του αγωνιζόμενου της Honda.

 

“Το καλύτερο πράγμα που σου προσφέρει το Type R είναι η αυτοπεποίθηση”, δήλωσε ο Guerrieri μετά την κατάρριψη του ρεκόρ και πρόσθεσε: “Αποκρίνεται πολύ καλά και προσφέρει πολύ καλή αίσθηση. Ο κόσμος αναφέρεται στο Type R ως το απόλυτο καυτό hatchback και σήμερα αποδείξαμε ότι είναι πραγματικά αυτό: το αυτοκίνητο συνεχίζει να διευρύνει τα όρια του τι είναι εφικτό από την κίνηση τον εμπρός άξονα.”

Type_R_Challenge_2018_Magny-Cours_640

Η Honda θα ταξιδέψει για να καταρρίψει τα ρεκόρ και σε Estoril, Hungaroring, Silverstone και Spa, ακριβώς όπως είχε κάνει και με την προηγούμενη γενιά του Civic Type R με οδηγούς, μεταξύ άλλων τους Jenson Button και Tiago Monteiro.

Αυτό είναι το δεύτερο σιρκουί που “πέφτει” κάτω από τις ρόδες του Civic Type R αφού τον Απρίλιο του 2017 είχε προηγηθεί το θρυλικό Nürburgring Nordschleife, με χρόνο 7 λεπτά και 43,8 δεύτερα, το οποίο έγινε ωστόσο με μοντέλο προπαραγωγής.