25/07/2018 - 13:34

Υπερχρεωμένη η Φενέρμπαχτσε, συγνώμη στον Ομπράντοβιτς

Απίστευτα χρέη απειλούν τη Φενέρμπαχτσε ως αθλητικό οργανισμό, καθώς όλα τα τμήματα του τουρκικού συλλόγου λειτουργούν υπο ενιαία διεύθυνση.

Ο νέος πρόεδρος της Φενέρ, Αλί Κοτς, παρουσίασε μια οικονομική πραγματικότητα άνευ προηγουμένου, μιλώντας στο επίσημο κανάλι του σωματείου.

Ως... είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ευθύνες αποδόθηκαν κατά μείζονα λόγο στον προκάτοχο, Αζίζ Γιλντιρίμ. «Το χρέος πριν τις εκλογές είχαν πει πως ήταν 400 εκατομμύρια ευρώ. Διαπιστώσαμε, όμως, ότι στα τέλη Μαΐου ήταν 621 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και οφειλές προς το κράτος» είπε ο Κοτς και διευκρίνισε ότι τα 450 εκ. θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 12 μηνών.

Ο νέος πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε ζήτησε συγνώμη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επειδή «κάποια πράγματα που του είχα υποσχεθεί δεν μπορούν να γίνουν».

Οι υποσχέσεις αφορούν, προφανώς, το ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2018, από την οποία αποχώρησαν οι Γουοναμέικερ, Τόμπσον και Νάναλι, ενώ αποκτήθηκαν οι Λοβέρν και Ένις.

Πλέον, ο λαοφιλής τουρκικός σύλλογος πρέπει να προχωρήσει σε επαφές με τους πιστωτές και να διακανονίσει τις οφειλές του, με την UEFA να περιμένει στη... γωνία το ποδοσφαιρικό τμήμα, ένεκα του Financial Fair Play που έχει θεσπίσει.