25/11/2018 - 16:58

Με άμυνα ξεπέρασε το εμπόδιο του Ήφαιστου η ΑΕΚ

Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η ΑΕΚ έφτασε σε... επαγγελματική νίκη κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου (83-69) και συνέχισε χωρίς απώλειες την πορεία της.

Για ένα ημίχρονο ο Ήφαιστος Λήμνου κατάφερε να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου «μπλόκαρε» τα ατού της Ένωσης, με αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει και προβάδισμα της τάξεως των 6 πόντων (11-17, 7’). Η ΑΕΚ αντέδρασε, όμως. Οι παίκτες του Μπάνκι ανέβασαν την απόδοσή τους και με την άμυνα να είναι και πάλι αποτελεσματική έφεραν στα δικά τους μέτρα το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ήφαιστος Λήμνου δεν είχε απαντήσεις στην καλή άμυνα της ΑΕΚ, με την Ένωση να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά και να φτάνει στη νίκη, η οποία ήταν η έκτη διαδοχική σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι βελτίωσε το ρεκόρ της έτσι στο 5-2, στην Basket League, με τον Ήφαιστο να υποχωρεί στο 3-4 με το πέρας των πρώτων 7 αγωνιστικών.

Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες της. Είναι χαρακτηριστικό πως πέντε εξ αυτών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Χάντερ, Ματσιούλις, Σάκοτα, Λαρεντζάκης Γκρίφιν). Από την άλλη πλευρά, για τον Ήφαιστο ξεχώρισαν οι Σον Έβανς και ΤαΪρόν Μπράζελτον, όμως δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα τους για να αλλάξουν τη μοίρα του αγώνα