11/03/2019 - 20:25

Μπλατ: «Τίμια διαιτησία»

Τα εύσημα στο διαιτητικό τρίο του αγώνα με το Λαύριο (Σώμος, Παντελίδης και Τζιοπάνος) απένειμε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού, ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής τόνισε:

«Οι διαιτητές έκαναν πραγματικά καλή δουλειά κι αυτό πρέπει να το πούμ. Ήταν μία δίκαιη διαιτησία σε ένα δύσκολο ματς κι αυτό είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ», είπε ο προπονητής των Πειραιωτών στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τα παράπονα του Ολυπιακού για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα και το αίτημα της διοίηκησης για εξαίρεση των διαιτητών του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλό του: «Αυτά δεν είναι δική μου δουλειά, Είμαι προπονητής, αυτά δεν είναι στη δικαιοδοσία μου».

Για τον αγώνα με το Λαύριο επισήμανε: «Προφανώς και δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Λαύριο. Δεν χρειάζεται να πούμε πως δεν ήμασταν έτοιμοι. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι παίζουν καλύτερα. Δεν είναι δικαιολογία. Αυτή είναι η αλήθεια.

Είχαμε ένα γεμάτο από συναισθήματα ματς με την Μπουντούτσνοστ. Παίξαμε καλά σε μία έδρα που έχουν χάσει πολλές ομάδες. Είναι δύσκολη εβδομάδα. Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Αυτό δεν είναι δικαιολογία.  Πρέπει να είμαστε έτοιμοι  για το παιχνίδι με την Αρμάνι, να παρουσιαστούμε πιο σκληροί και να σουτάρουμε καλύτερα.»