28/06/2019 - 12:41

«Βόμβες» Γιαννακόπουλου για ΠΑΕ, γήπεδο με 20 εκατ. αλλιώς... φεύγει!

Τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ανώνυμους ή επώνυμους, θέλει να βάλει στο παιχνίδι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη έθεσε τρεις προϋποθέσεις για να αναλάβει να τρέξει τον σύλλογο, ακόμα και την ΠΑΕ, αλλά και το μπάσκετ. «Κουράστηκα να είμαι μόνος μου», είπε με ιδιαίτερη ένταση στη φωνή του. Πολλές φορές έχει απευθύνει έκκληση στον κόσμο του «τριφυλλιού», αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι αν δεν δει ανταπόκριση, είναι αποφασισμένος να οδηγηθεί στην έξοδο.

Ο Γιαννακόπουλος στη διάρκειας περίπου 45 λεπτών συνέντευξη Τύπου, έκανε την ύστατη προσπάθεια για να αφυπνίσει τους Παναθηναϊκούς και να τους δώσει το κίνητρο να δημιουργήσουν έναν σύλλογο στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα, της Ντόρτμουντ κι άλλων ομάδων που στηρίζονται στον κόσμο τους. Γι’ αυτό και μίλησε με φόντο το μήνυμα «ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ».

Ο Βοτανικός

Ας ξεκινήσουμε, όμως, με τους βασικούς άξονες. «Η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε και δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει γενιές Παναθηναϊκών. Αποτέλεσμα είναι ο σύλλογος να βρίσκεται σε μαρασμό, συνεχώς να συρρικνώνεται και να οδηγείται στον αφανισμό. Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Μοναδική λύση να είναι ο Παναθηναϊκός αυτοχρηματοδοτούμενος, αυτοδύναμος, αυτάρκης. Η τρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί», είπε ο Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε για τον Βοτανικό:

«Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει δικό του γήπεδο κι εγκαταστάσεις. Πόσο μάλλον όταν του ανήκουν 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας για τα οποία αν θέλει κάποιος να τα πάρει θα πρέπει αν εκταμιεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Στο Athens Alive δαπανήθηκε εκτός από χρόνο και ένα σημαντικό ποσό για μελέτες. Ήταν η καλύτερη λύση. Παραμένει η καλύτερη λύση απλώς θα καθυστερήσει. Δυστυχώς στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας δεν υπήρχε μόνο καθυστέρηση, αλλά ματαιώθηκε. Καταλάβαμε ότι γίνεται υπόγειος πόλεμος. Ο Τσίπρας προέτρεψε να δούμε τον Βοτανικό. Είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Συναντήθηκα δύο φορές και με τον Μητσοτάκη για να εξασφαλίσω δεσμεύσεις, κάτι που σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα κάνει κωλοτούμπα. Ο Μπακογιάννης είναι πιο ένθερμος υποστηρικτής κι από μένα. Αμεσα μετά τις εθνικές εκλογές θα συστήσουμε ομάδα εργασίας. Ο,τι εισηγηθεί αυτή η ομάδα θα γίνει.

Συμφωνήσαμε και τον τρόπο χρηματοδότησης θα τον ανακοινώσουμε σε κοινή συνέντευξη Τύπου πολύ σύντομα με τον Μπακογιάννη. Να μας παραχωρηθεί για 99 χρόνια. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει αποδεκτό.

«Σημαίνω συναγερμό»

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ από τον κόσμο προσδοκά ο Γιαννακόπουλος. Δύσκολο να επιτευχθεί αυτό, αλλά ο ίδιος ελπίζει...

«Χωρίς μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου ο σύλλογος δεν θα επιβιώσει. Θα οδηγηθεί στον αφανισμό. Δεν κάνω κάλεσμα. Σημαίνω συναγερμό. Το τελευταίο καμπανάκι πριν την ολοκληρωτική καταστροφή. Μου είπαν να σώσω τον Ερασιτέχνη, το έκανα. Να κρατήσω ψηλά το μπάσκετ, το έκανα. Μου ζητείται να σώσω τη ΠΑΕ, ακόμα και γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να μην επέλθει η καταστροφή ο κόσμος, η Πολιτεία κι εγώ πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις».

Οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Γιαννακόπουλος για να παραμείνει. «Μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να γίνουν τα εξής. Η Πολιτεία να θωρακίσει με κάθε τρόπο τη Διπλή Ανάπλαση. Να δημιουργηθεί οικονομική βάση μίνιμουμ 20 εκατ. ευρώ μέχρι να μπούμε στον Βοτανικό. Οι επιφανείς Παναθηναϊκοί δεν γίνεται να παίρνουν μία τζάμπα πρόσκληση για να δουν το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. 2.5 εκατομμύρια Παναθηναϊκοί επί 8 ευρώ. Εφόσον γίνουν αυτά, τότε ο Αλαφούζος θα πρέπει να παραδώσει μετοχές στον Ερασιτέχνη Κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει και τα χρέη, αλλά έχω συνηθίσει να πληρώνω τα χρέη άλλων. Χωρίς γήπεδο δεν παίρνω καμία ΠΑΕ. Άρα, γίνεται μία πρόταση 20 εκατ. ευρώ να παραδώσει στον Ερασιτέχνη. Να αποτελέσει και ο Αλαφούζος μέρος της ιστορίας του συλλόγου».

«Φεύγω...»

Τι θα συμβεί αν δε υπάρξει στήριξη από τον κόσμο κι εξέλιξη στο γηπεδικό; Ο Γιαννακόπουλος ήταν ξεκάθαρος. Την 1η Ιουλίου 2020 θα παραδώσω το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου που θα την τρέχει με τα έσοδά της. Κουράστηκα να είμαι ο μόνος που παλεύει. Να γραφτεί στη πέτρα. Κουράστηκα. Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά, δεν υπάρχει κανείς. Κάθε δύο χρόνια μετά θα γίνονται εκλογές στα πρότυπα άλλων συλλόγων και θα εκλέγεται η διοίκηση. Τα 20 εκατ. είναι άπαξ και θα είναι η μηχανή για τη μεταβατική περίοδο μέχρι να μπούμε σπίτι μας. Να μην έχει κανέναν ανάγκη ο Παναθηναϊκός, όχι για τα επόμενα χρόνια, αλλά για πάντα».

Αλαφούζος

Ο Γιαννακόπουλος τόνισε πως εφόσον συμβούν όλα τα παραπάνω δεν βλέπει πως θα αρνηθεί την πρόταση ο Αλαφούζος. «Έχει πει δημοσίως ότι θέλει να απεμπλακεί. Μα΄ζι του έχω να μιλήσω έναν χρόνο».

Επίθεση σε Πατέρα

Είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο Νικόλα Πατέρα. Σε ερώτηση τι θεωρεί ότι έφταιξε μετά το 2008 απάντησε: «Αν θυμάμαι καλά μαζεύτηκαν τότε 180 εκατ. ευρώ. Να ρωτήσετε τον κ. Πατέρα που τα κατασπατάλησε. Πληρώνουμε την κακοδιαχείριση του κ. Πατέρα».

Οι αριθμοί των γηπέδων

Για τη χωρητικότητα των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ ο Γιαννακόπουλος τόνισε: «Η χρηματοδότηση είναι 100% καλυμμένη. Το γήπεδο ποδοσφαίρου θα είναι 38.000 θεατών, του μπάσκετ, 15.500 θεατών και θα υπάρχουν εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του ερασιτέχνη».

Ξανά Βαρδινογιάννης!

Μερίδα των φίλων του Παναθηναϊκού συνεχίζει να είναι αντίθετη σε ό,τι αφορά την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον σύλλογο, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν τα υπολογίζει αυτά. Σε ερώτηση αν είχε επαφές με πρώην μετόχους, μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τον Τζίγκερ. «Θα είναι ευχής έργο σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι οι παναθηναϊκοί να έχουν το δικό τους κομμάτι. Έχω μιλήσει κι έχω φιλία με τον Γιώργο Νίκα και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, που αποδεδειγμένα αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα συμβάλλουν κι αυτοί στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Σας ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ και ελπίζω να μην υπάρχουν απορίες στο τέλος της συνέντευξης Τύπου. Θα είμαι ξεκάθαρος.

Είναι γεγονός πως το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των Σπορ και είναι ο λόγος της δημιουργίας νέων φιλάθλων. Δυστυχώς, για τον Παναθηναϊκό δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όσο κι αν το μπάσκετ φέρνει επιτυχίας, όσο ο Ερασιτέχνης επιστρέφει εκεί που ανήκει. Αποτέλεσμα ο σύλλογος να βρίσκεται σε μαρασμό και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Με τα σημερινά δεδομένα στο μπάσκετ, χρειάζεται οικονομική υπέρβαση για να έρθουν οι επιτυχίες του παρελθόντος, όπως οι μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές στο ποδόσφαιρο απέχουν πλέον από τη σημερινή εποχή μας.

Μέσω του Athens Alive προσπάθησα να δώσω όραμα και μία λύση, αφού ένας ρομαντικός δεν μπορούσε να λύσει από μόνος του τα προβλήματα. Η μοναδική λύση που έχουμε θα παρουσιαστεί στα επόμενα λεπτά. Πριν από αυτό θέλω να σας παρουσιάσω τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς στο μπάσκετ και το Ερασιτέχνη.

Το μπάσκετ κατάφερε να φτάσει σε ακόμη ένα νταμπλ και αυτό έχει ονοματεπώνυμο, Ρικ Πιτίνο. Πρόκειται για έναν προπονητή που το όνομά του βρίσκεται στο Hall Of Fame, και βοήθησε με την παρουσία του και είναι ένας ακόμα λόγος να είμαστε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί. Τεράστια τιμή που ήταν στον σύλλογο, μάθαμε και τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Όταν έχει τον κόουτς Πιτίνο θα τον περιμένεις. Και αυτό κάναμε. Η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλους. Ακόμα και αν μας στεναχώρησε μια τέτοια απόφαση.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι φεύγει η ομάδα από το ημίχρονο. Ότι τρομοκρατεί διαιτητές, ότι «αγκαλιάζονται» με χούλιγκαν.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έφυγε από το παρκέ, αλλά δεν κατέβηκε ξανά. Και παρανόμησε για να μην τιμωρηθεί ξανά. Τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν η μοναδική επιλογή. Όχι επειδή δεν υπάρχουν άλλοι, αλλά επειδή ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και γνήσιος μάγκας.

Φάνηκε από το γεγονός ότι διαδέχθηκε Ομπράντοβιτς και Πιτίνο. Τα 24 χρόνια θα γίνουν 26, 27 και 28.

Η σεζόν 2012-13 δεν πήγαμε Final 4 για ένα σουτ. Φέτος θα του δώσουμε το μπάτζετ του Πιτίνο, το σουτ θα μπει και θα πάμε στο Final 4.

Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη: Κερδίσαμε τον σεβασμό όλων. Έχουμε αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών. Τα τμήματα μοιράζονται σε διάφορα γήπεδα της Αθήνα, αλλά τα καταφέραμε. Η εγγραφή μελών ήταν απογοητευτική, για να μην πω ντροπιαστική!

Πάμε τώρα στον Βοτανικό. Το μπάσκετ, ο Ερασιτέχνης και η ποδοσφαιρική ομάδα χρειάζονται ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, δεν γίνεται να μην έχει δικό του γήπεδο και εγκαταστάσεις, ειδικά όταν της ανήκουν 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνα που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ και καιρό είχα ξεκινήσει προσπάθεια να αποκατασταθεί η αδικία. Με το Athens Alive ήταν η καλύτερη δυνατή λύση σε όλα τα επίπεδα. ΤΟ ΟΑΚΑ παραμένει η καλύτερη λύση, αλλά θα καθυστερήσει. Αν και είχαν βρεθεί ξένοι επενδυτές, στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, η προσπάθεια ματαιώθηκε. Μετά από προτροπή Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησα να εξετάσω τη λύση του Βοτανικού. Με έπεισε με το πάθος του ότι ο Βοτανικός είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο.

Λόγω των εκλογών, συναντήθηκα και με κύριο Μητσοτάκη. Και οι δύο αρχηγοί δεσμεύτηκαν και δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα σταθεί εμπόδιο. Ακόμα και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, είναι ο πιο ένθερμος στο να γίνει πραγματικότητα. Θα γίνει ομάδα εργασίας. Είτε με διπλή ανάπλαση για να γίνει γήπεδο μπάσκετ είτε με κατασκευή γηπέδου σε διπλανό χώρο.

Με δεδομένη την αξία της Λεωφόρου, ο σύλλογος απαιτεί ο χώρος να μας παραδοθεί για τα επόμενα 99 χρόνια. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει αποδεκτό.

Όσο δεν έχει γήπεδο ο Παναθηναϊκός, είναι η μεγαλύτερη αδικία στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας.

Για πρώτη φορά βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα-δυνατά, ώστε οι Παναθηναϊκοί να μπουν στο δικό τους σπίτι.

Πάμε τώρα στο μέλλον. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα και της Ντόρτμουντ, επιθυμώ ο Παναθηναϊκός να ανήκει στους φιλάθλους του. Όχι σε έναν άνθρωπο, ακόμα και αν λέγεται Γιαννακόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη δεν θα επιβιώσει. Θα μικραίνει και θα οδηγηθεί στον αφανισμό. Το ποδόσφαιρο είναι χωρίς πρωτάθλημα 9 χρόνια και 5 χωρίς τίτλο. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε επίπεδο και στον Ερασιτέχνη τα περισσότερα τμήματα βρίσκονταν στην Α2.

Δεν κάνω κάλεσμα, αλλά σημαίνω συναγερμό. Το τελευταίο καμπανάκι, πριν από την καταστροφή.

Για να μην επέλθει η καταστροφή και ο αφανισμός του συλλόγου, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ο κόσμος και εγώ. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνουν τα εξής: η Πολιτεία θα πρέπει να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Παναθηναϊκό και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Γίνεται μία πρόταση 20 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο να παραδώσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη και παράλληλα να αποτελέσει μέλος της ιστορικής αλλαγής του συλλόγου. Παράλληλα, από την πλευρά μου, θα δωρίσω τις μετοχές μου στην ΚΑΕ που κοστίζουν σύμφωνα με λογιστές 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία ανταγωνιστική ομάδα, με τίτλους και διακρίσεις, που δεν ζει το δικό της grexit.

Μια καθαρή από χρέη εταιρεία. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση την 1η Ιουλίου 2020 θα δώσω το μάνατζμεντ για να την τρέξει με βάση τα έξοδα της. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι δίπλα μου. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου, κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και δεν υπάρχει κανείς άλλος.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι επαρκή κίνητρα για να ενεργοποιηθεί ο κόσμος.

Αν καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα ηγούμαι της προσπάθειας αυτής. Μετά το πέρας της περιόδου θα κηρύξω εκλογές. Ο κόσμος θα κρίνει τον πρόεδρο όπως συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα. Ήδη έχει γίνει προεργασία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το ποσό των 20 εκατ. ευρώ που έχουμε προβλέψει και είναι άπαξ, είναι ικανό για να βάλει τον Παναθηναϊκό σε άλλη τροχιά. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο για να έχει λύση ο Παναθηναϊκός για πάντα. Πρέπει ο κόσμος να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του και όχι στα λόγια.

Ο κόσμος πρέπει να έχει τη δύναμη να εκλέγει ανθρώπους. Θέλω να καταλάβετε όλοι την κρισιμότητα των ημερών.

Πρέπει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα για έναν αυτοδύναμο Παναθηναϊκό. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ. Εγώ ανεξάρτητα την έκβαση θα έχω ήσυχη τη συνείδηση γιατί προσπάθησα ώστε να οδηγήσω την ομάδα στην κορυφή. Έκανα πολλές προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλο».

Τι απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν

Έχετε την αίσθηση πως ο κ. Αλαφούζος θα κάνει αποδεκτή την πρόταση;

Η πρόταση ισχύει από τώρα ή μόλις ολοκληρωθεί το πλαίσιο για το γήπεδο; Έχω να μιλήσω πάνω από έναν χρόνο. Δεν έχουμε ανταλλάξει καμία άποψη. Έχει πει ότι θέλει να φύγει και εδώ είναι η λύση. Μπαίνουν στην τσέπη του 20 εκατομμύρια. Θα πρέπει πρώτα να θωρακιστεί το έργο και πιστεύω μετά τις εκλογές θα μπουν υπογραφές. Όταν ο κόσμος ενεργοποιηθεί και πάρουμε τις μετοχές του Αλαφούζου τότε θα μπω στην ΠΑΕ.

Το πλάνο αυτό μπορεί να πετύχει με την εισφορά του κόσμου;

Το παρελθόν μας έδειξε πολλά... Τότε δεν υπήρχε πλάνο γηπέδου. Τώρα υπάρχει. Ελπίζω πως όλοι θα βοηθήσουν. Είναι Παναθηναϊκός συναγερμός, εγώ έτσι το βλέπω. Είτε 1 ευρώ είτε 1 εκατομμύρια, όλοι πρέπει να βοηθήσουν.

Αν προχωρήσει ο Βοτανικός και δεν μαζευτούν τα χρήματα τι θα γίνει;

Σας είπα το πλάνο ποιο είναι. Αν δεν μαζευτούν τα λεφτά, δεν προχωράμε. Υπάρχει σειρά προτεραιοτήτων για να μπω στην ΠΑΕ. Υπογραφές, μαζεύονται τα 20 εκατομμύρια και μετά πάμε στον κ. Αλαφούζο να πάρουμε τις μετοχές.

Υπήρχε μια δήλωση του Ερασιτέχνη κατά του Μπακογιάννη. Μετά ήταν υπέρ του Βοτανικού η θέση σας. Τι άλλαξε;

Η πρόταση του ΟΑΚΑ είναι σίγουρα καλύτερη λόγω εμπορικών χώρων. Λόγω γραφειοκρατίας δεν προχώρησε. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή ο Βοτανικός αλλά είναι η πιο ρεαλιστική. Τότε ο Μπακογιάννης δεν ήταν δήμαρχος και δεν ήθελα κανείς να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό. Έχω καταφέρει και έχω δεσμεύσει Τσίπρα και Μητσοτάκη και δεν θα μπορεί κανείς να κάνει την κωλοτούμπα να πάρει πίσω όσα είπε.

Τι πήγε στραβά από το 2008;

Τότε μαζεύτηκαν 180 εκατομμύρια και πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα που τα κατασπατάλησε. Πληρώνουμε τις κινήσεις του Πατέρα μέχρι και σήμερα.

Για τις απαιτήσεις του Ρικ Πιτίνο και ενδεχόμενες αυξήσεις που ζήτησε:

Είχαμε συμφωνήσει σε όλα με τον κύριο Πιτίνο. Μου ανέφερε κάποιους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και είναι απόλυτα σεβαστοί.

Ποιο πλάνο είναι πιο εφικτό για τον Βοτανικό;

Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το γήπεδο σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Αν θα γίνει με την σημερινή κατάσταση ή με το διπλανό οικόπεδο θα το κρίνει η ομάδα εργασίας που θα φτιαχτεί από ανθρώπους ειδικούς. Αυτοί θα μας πουν. Μπορώ να σας πω ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου θα πάει 38.000 και το μπάσκετ 15.500 ενώ θα γίνουν εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.

Ποιο είναι το πλάνο για τα 20 εκατομμύρια του κόσμου;

Θα υπάρχουν διάφοροι τρόποι και εντός και εκτός Ελλάδος θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο πλάνο άμεσα όπου θα εξηγήσουμε τα πάντα.

Υπάρχουν πιθανοί συμπαίκτες;

Σήμερα γίνεται η κρούση, σήμερα βγαίνουμε και ζητάμε αυτό που θέλουμε από τον κόσμο.

Αν όλα πάνε καλά, η χρηματοδότηση του γηπέδου πως θα γίνει;

Τα 20 εκατομμύρια είναι για να λειτουργήσει ο Παναθηναϊκός μέχρι τον Βοτανικό. Η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι έτοιμη στο 100% και θα βγούμε με τον κύριο Μπακογιάννη να σας πούμε πως προκύπτει το κάθε ευρώ.

Πώς θα είναι το μοντέλο διοίκησης;

Ο Ερασιτέχνης θα είναι η μάνα του λόχου, όλα θα ανήκουν στον Ερασιτέχνη και θα υπάρχουν υπεύθυνοι για κάθε άθλημα και θα κρίνονται κάθε δύο χρόνια.

Για την παραχώρηση του μάνατζμεντ της ΚΑΕ:

«Είναι η προϋπόθεση να προχωρήσει το μοντέλο του γηπέδου».

Έχετε απευθυνθεί και σε πρώην μετόχους της ΠΑΕ για βοήθεια;

Ευχής έργον θα ήταν όλοι οι Παναθηναϊκοί να είναι κομμάτι. Έχω μιλήσει με κάποιους πρώην μετόχους, όπως ο Νίκας και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Όταν το πλάνο παρουσιαστεί ολόκληρο πιστεύω θα συμβάλλουν. Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωποι που αγαπούν τον Παναθηναϊκό, όπως οι δύο που είπα πριν γιατί αγαπούν την ομάδα, να μην βοηθήσουν...

Σας ανησυχούν νέες προσφυγές που μπορεί να καθυστερήσουν το έργο;

Οι δεσμεύσεις που έχω πάρει είναι πως δεν θα γίνει τίποτα. Ακόμη και να γίνει κάτι, εμείς θα προσπαθήσουμε να το πάμε από το πιο γρήγορο δρόμο.

Για το αν έχει γίνει επαφή με τις τράπεζες:

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν αυτό το έργο να προχωρήσει. Φυσικά και οι τράπεζες...»

Για την πραγματική ζημιά σε ενδεχόμενα συμβόλαια στο πρωτάθλημα μετά από τα γεγονότα στο μπάσκετ.

«Στο σύντομο μέλλον θα υπάρξουν άσχημες εξελίξεις, λόγω του ότι θα έχουμε λιγότερα συμβόλαια. Το μπάσκετ μόνο να κερδίσει έχει αποβάλλοντας τέτοιες συμπεριφορές. Θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε κι άλλους υγιείς επενδυτές στον χώρο του μπάσκετ».

Για το αν σκοπεύει να μιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο και το πλάνο του για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό:

«Οφείλω να μιλήσω μαζί του μόλις γίνουν τα προαπαιτούμενα και να δούμε πως θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, άδεια να παίξουμε στην Ευρώπη αλλά το τελικό σχέδιο πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν, να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός μεγάλο μέγεθος όπως ήταν κάποτε».

Πηγή: to10.gr