15/09/2019 - 16:54

Ισπανικό... πάρτι στην Κίνα με καλεσμένη την Αργεντινή!

Δεκατρία χρόνια μετά τον τελικό της Σαϊτάμα απέναντι στην Ελλάδα, η Ισπανία κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της αυτή τη φορά στο Πεκίνο! Διέλυσε την Αργεντινή με 95-75 και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου!

Οι «γκαούτσος» έμειναν στην εκπληκτική εμφάνιση του ημιτελικού με τη Γαλλία και στα… μυθικά κατορθώματα του Λουίς Σκόλα. Ωστόσο, στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου, στον τελικό της διοργάνωσης τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Οι Ισπανοί επανέλαβαν μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνη του τελικού της Σαϊτάμα, το 2006, κόντρα στην Εθνική Ελλάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Μία… γεμάτη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα. Μία Ισπανία με πολύ καλή και σκληρή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού από τον Σέρτζιο Σκαριόλο, με καθολική υπεροχή στα ριμπάουντ, με, με, με. Σε όλα ανώτερη και καλύτερη η Ισπανία.

Ο Σκόλα αναμφισβήτητα έκανε μία εμφάνιση η οποία θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στις μνήμες όλων των μπασκετόφιλων ανά τον κόσμο, αλλά σήμερα δεν έφτασε ούτε στο ελάχιστο της εμφάνισης που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πόντο, στο β’ μέρος πέτυχε 6, ενώ είχε 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Οι Ισπανοί είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς δεν υπήρξε ένας πρωταγωνιστής που έκανε τη μεγάλη διαφορά. Ο Ρούμπιο ήταν ο καλύτερος με 17 πόντους, αλλά ακολούθησαν από κοντά οι Φερνάντεθ, Γιουλ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 11 πόντους, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 9 και ο Γκασόλ με 8.