06/06/2017 - 23:55

Σταματήστε να ποδοσφαιροποιείτε το μπάσκετ

Ο Σταύρος Ιωακείμ, με αφορμή το σποτάκι για τις διαιτητικές αποφάσεις στον τρίτο τελικό, γράφει στο Sportotal.gr ότι θα πρέπει να σταματήσουν να ποδοσφαιροποιούν το μπάσκετ οι ιθύνοντες του αθλήματος.

Οι διαιτητικές αποφάσεις και στους τρεις τελικούς της A1, που έχουν παιχτεί μέχρι τώρα και κυρίως στον τελευταίο χρονικά, έχουν ξεσηκώσεις θύελλες αντιδράσεων. Πως όχι άλλωστε, αφού και στα τρία παιχνίδια ήταν κάκιστες.

Οι διαιτησία, κυρίως στα ομαδικά αθλήματα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όσον αφορά στην έκβαση ενός αγώνα. Όχι όμως ο πιο σημαντικός. Τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πράγματι, είμαστε μάρτυρες κακών διαιτησιών, που τις περισσότερες φορές έχουν κρίνει και τους τελικούς νικητές. Πάρτε παράδειγμα των τελικό του Κυπέλλου.

Αυτό, αυτομάτως μας έκανε ακόμα πιο μίζερους, με αποτέλεσμα σε κάθε αναμέτρηση να μας ενδιαφέρει περισσότερο το τι έκανε ο Κομίνης και ο κάθε Κομίνης, από το τι ματς είδαμε.

Το ίδιο και στο μπάσκετ. Ωστόσο εδώ υπάρχει μια διαφορά. Το θέμα διαιτησίας το θυμόμαστε μόνο στα μεγάλα ντέρμπι. Και κυρίως στις αναμετρήσεις των «αιωνίων». Μάλιστα αν ανατρέξετε στο παρελθόν θα βρείτε πολλά ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό με διαιτητικά λάθη.

Ωστόσο, εγώ δεν θα σταθώ σε καμία διαιτησία. Αφορμή για το σημερινό μου κείμενο ήταν το βιντεάκι, με μορφή διαφήμισης, που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού (06/06) επεισοδίου του Survivor, στον ΣΚΑΪ.

Είναι τουλάχιστον ντροπή για όλους τους ιθύνοντες του μπάσκετ, μηδενός εξαιρουμένου, να χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να κάνουν την προπαγάνδα τους. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια, αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν να περάσουν το μήνυμα τους μέσω της τηλεόρασης. Κυρίως, σε ότι αφορά ποδόσφαιρο. Τελευταίο χρονικά, ήταν μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Σήμερα (06/06), το είδαμε και για το μπάσκετ. Μπορεί όντως, να μην γίνεται αναφορά ότι είναι η επίσημη θέση της ΚΑΕ, ωστόσο είναι ξεκάθαρο από που προέρχεται. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το κακόγουστο αστείο, διότι γίνεται αρκετά κουραστικό.

Θα πρέπει να καταλάβουν πια, οι πάντες, ότι με αυτές τις κινήσεις που κάνουν, οι ίδιοι προάγουν τη βία στα γήπεδα. Και δεν θέλω να φαντάζομαι το τι θα επικρατήσει την Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

  • Επιμέλεια: Σταύρος Ιωακείμ