08/06/2017 - 12:00

Αν ξεκινήσει ο αγώνας, όλα γίνονται!!!

Ο Κωνσταντίνος Ταγαράς σχολιάζει τον αποψινό τέταρτο τελικό, προετοιμάζοντας τους τηλεθεατές για το πρώτο θέμα των αυριανών δελτίων ειδήσεων.

 Έφθασε η ώρα του πολέμου. Και όχι δεν πρόκειται περί γλωσσικού ατοπήματος. Είμαι απαισιόδοξος σχετικά με την έκβαση του αποψινού τελικού. Πολύ φοβάμαι πως τα αυριανά δελτία ειδήσεων θα ξεκινήσουν με τα έκτροπα του ΟΑΚΑ και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής ελπίζω η πρώτη είδηση να είναι αυτή και όχι κάποια νέα επίθεση των τζιχαντιστικών ανθρωποειδών.

Στα του μπασκετικού μας οίκου λοιπόν. Τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Οι κατέχοντες την εξουσία των δύο «αιωνίων» έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο δηλώσεων και εντυπώσεων. Απειλητικές δηλώσεις, καταγγελίες, επιστολές και στη μέση ένας υφυπουργός που φέρεται σαν μικρό παιδί. Οι «συνομήλικοι» του κυρίου Βασιλειάδη όταν μαλώνουν με κάποιο άλλο παιδί παίρνουν τα παιχνίδια τους και φεύγουν. Έτσι κάνει και ο ίδιος ρεζιλεύοντας το άθλημα ακόμη περισσότερο.

Καταλήγουμε λοιπόν σε ένα παιχνίδι που θυμίζει το στίχο «πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μ' αυτό μου φέρνει τρόμο». Ο κόσμος, ο οποίος αφορμή ψάχνει για να προκαλέσει επεισόδια, βλέπει στα πρόσωπα των προέδρων τους ηγέτες τους. «Ο νόμος του ΟΑΚΑ», τα μπλουζάκια με τις βολές και οι διαφημίσεις του ...Survivor αποτελούν την απόδειξη πως ο μικρόκοσμος της κοινωνίας μας κάνει αιασθητή την παρουσία του και στα μπασκετικά τεκταινόμενα. Συνεπώς, αν απόψε έχετε κανονίσει κάτι μην το αναβάλλετε για να παρακολουθήσετε τον τελικό. Είναι πολύ πιθανό να μην ξεκινήσει καν!

Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάνε όλα καλά. Αν παρ' ελπίδα συμβεί αυτό, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ακόμη και πράγματα τα οποία δεν έχουμε δει ακόμη στους τελικούς. Για παράδειγμα να εμφανιστεί ο Σίνγκλετον των προηγούμενων μηνών ή να επιβεβαιώσει ο Παπανικολάου την πρόβλεψή μου. Ακόμη και να μην υπάρξουν παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω κάτι μιας και αναφέρθηκα στη διαιτησία. Η διαιτησία ΔΕΝ έχει κρίνει τη σειρά των τελικών έως τώρα. Θα ήταν πιο σώφρον ο εκάστοτε ηττημένος να χρησιμοποιεί το βίντεο για να δείξει στους παίχτες του πού έκαναν λάθος και όχι για να στηλιτεύσουν τους «γκρι». Δεν μπορούμε όμως να παραλείψουμε και τις ευθύνες της Ομοσπονδίας. Δεν νοείται στο πιο σημαντικό αλλά και γεμάτο ένταση ντέρμπι της Ευρώπης να σφυρίζουν άπειροι διαιτητές. Ας είναι λοιπόν ο αποψινός αγώνας η πρώτη φορά που ΌΛΟΙ μας, μηδενός εξαιρουμένου, θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων...

  • Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ταγαράς