26/07/2017 - 19:26

Εκτός Κροατίας και ο Μπιλάν

Το φετινό Eurobasket, το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες (Ρουμανία, Φινλανδία, Τουρκία, Ισραήλ) ξεκινάει στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Μέσα σ’ αυτό θα βρίσκεται και η Εθνική Κροατίας, η οποία είναι υποχρεωμένη να πορευθεί στη διοργάνωση χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες του Μίρο Μπιλάν.

Συγκεκριμένα ο 28χρονος center αποχώρησε από την Τσεντεβίτα και ακόμα δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει την αναζήτησή του ελπίζοντας σε κάτι θετικό. Παράλληλα ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός Εθνικής Κροατίας από το Eurobasket, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει κάποιον ενδεχόμενο τραυματισμό.

Μ’ αυτή την εξέλιξη, λοιπόν, η Κροατία έχει στη σύνθεσή της μόλις πέντε παίκτες απ’ όσους αγωνίστηκαν πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα τους: Ρόκο Λένι Ούκιτς, Ντάριο Σάριτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Κρούνολαβ Σιμόν και Ντάρκο Πλάνινιτς. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Κροατία θα βρίσκεται στον Γ’ Όμιλο μαζί με τις Ισπανία, Τσεχία, Μαυροβούνιο και Ουγγαρία.