06/10/2017 - 19:00

«Όχι στην πρόταση της FIBA από τις ομάδες της Euroleague»

Στη συνεδρίαση που έκαναν οι ομάδες της Euroleague αποφάσισαν να μην αποδεχθούν την πρόταση της FIBA για τις ημερομηνίες των αγώνων τους κατά τη διάρκεια των εβδομάδων με τα «παράθυρα».
 
Στα... άκρα οδηγείται η κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς ούτε τώρα βρέθηκε η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε Euroleague και FIBA για τις δύο εβδομάδες (μία τον Νοέμβριο και μία τον Φεβρουάριο), που «πέφτουν» μαζί τα ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τα «παράθυρα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
 
Η FIBA είχε προτείνει να μεταφερθούν τα ματς της Euroleague τις συγκεκριμένες εβδομάδες την Τρίτη και τα δικά της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας να γίνουν ημέρα Παρασκευή. Ωστόσο, οι ομάδες της Euroleague δεν... άναψαν το «πράσινο φως» και δεν έδωσαν την έγκρισή τους για τη συγκεκριμένη πρόταση.
 
Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο, Μαρκ Μουντέτ, του «RAC1», οι σύλλογοι της Euroleague σε meeting που έκαναν αποφάσισαν να πουν «όχι» στην πρόταση της FIBA και να μην αλλάξουν τις ημερομηνίες των αγώνων τους.