07/10/2017 - 15:57

Ροντρίγκεθ: «O Ιτούδης είναι ικανός προπονητής»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ για τον Δημήτη Ιτούδη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ρωσική ιστοσελίδα, championat.com.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

“Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια σπουδαία ομάδα και ένας εκπληκτικός οργανισμός. Όταν αποφάσισα να φύγω από το ΝΒΑ χρειαζόμουν μια ομάδα που θα ήταν σχεδόν έτοιμη να παλέψει για κάτι σπουδαίο. Στη Μόσχα υπάρχει ένας ικανός προπονητής και εδώ ξέρω σίγουρα ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα περιβάλλομαι από καλούς παίκτες. Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό για μένα, το να είμαι μέλος μιας ομάδας που θα παλεύει για κάτι.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είναι κάτι υπέροχο. Πάντα μου άρέσει να πάιζω στο «Palacios Deportes». Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούσα να φανταστώ. Έχω παίξει εκεί όχι μόνο για την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την εθνική ομάδα. Στο ίδιο γήπεδο κερδίσαμε την Euroleague. Αυτό είναι ένα μέρος που συνέβησαν πολλά πράγματα. Θα χαρώ να επιστρέψω εκεί.

Το να παίζω ως αντίπαλος της Ρεάλ είναι λίγο περίεργο, γιατί η Μαδρίτη ήταν το σπίτι μου τόσα χρόνια. Ξέρω πως εκεί υπάρχουν αρκετοί πρώην συμπαίκτες μου, που συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά. Αλλά θα έχει ενδιαφέρον, γιατί μπορώ να δω τι συμβαίνει στη Ρεάλ.

Σε κάθε περίπτωση, θα δώσω τα πάντα στο παρκέ για νίκη, όπως κάνω πάντα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εμπειρία του ΝΒΑ: «Το μεγαλύτερο επίτευγμα στο ΝΒΑ είναι να βρεις μια ομάδα στην οποία να ταιριάζεις. Στη συνέχεια να βρεις μια ομάδα που να έχει υψηλούς στόχους. Οι Σίξερς κοιτούσαν να χτίσουν μια ομάδα για το μέλλον, αλλά εγώ είμαι 31 ετών. Έζησα το παρόν και τώρα βρίσκομαι πίσω στην Ευρώπη”.