19/12/2017 - 19:54

Σφαιρόπουλος: "Το κυριότερο πρόβλημα είναι το αγωνιστικό και όχι το ψυχολογικό κομμάτι"

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της EuroLeague το βράδυ της Τετάρτης (20/12, 21:00) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, τονίζοντας πάντως πως το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με το αγωνιστικό και όχι το ψυχολογικό κομμάτι.

Στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: "έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι παρούσα στα Final Four και έχει την δυνατότητα να είναι πάλι εκεί. Είναι η πρωτοπόρος με μόλίς δύο ήτες. Μας ξέρει και την ξέρουμε. Εχει την καλύτερη επίθεση. Ως καλύτερη άμυνα πρέπει να εξουδετερώσουμε τα ατού της. Εχει ποιοτικό ρόστερ και ο κάθε παίκτης της μπορεί να κάνει την ζημιά. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ομαδικά. Ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να μας σπρώξει στη νίκη".

Για το πόσο αλλάζει το πλάνο του λόγω της απουσίας του Νίκολα Μιλουτίνοφ: "Τώρα που δεν παίζει ο Μιλουτίνοβ πρέπει να βρούμε διαφορετικούς τρόπους να παίξουμε. Κάθε φορά που λείπει κάποιος, έχω πει πως έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε το κενό του και θεωρώ πως μπορούμε να το κάνουμε και αύριο".

Ο Ολυμπιακός έχει βρει το... κουμπί της ΤΣΣΚΑ στα Final Four, αλλά η "ομάδα του στρατού" υπερτερεί σε νίκες στην κανονική περίοδο:  "Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Το ξέρουμε και οι δύο ομάδες. Επικεντρωνόμαστε στα ματς της κανονικής περιόδου. Πάντα έχουμε δύσκολο έργο, είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν μπορώ να μιλήσω για το Final Four. Είναι ακόμα νωρίς".

Για το αν υπάρχει ψυχολογική καταπόνηση από τα προβλήματα τραυματισμών: "Είναι δύσκολο. Το κυριότερο είναι το αγωνιστικό και όχι το ψυχολογικό κομμάτι. Αλλάζει το στιλ της ομάδας. Οταν λείπουν κάποιοι παίκτες, άλλοι έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή και υπάρχει περισσότερη καταπόνηση.  Πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα αυτά. Η διαχείριση των νέων δεδομένων είναι το πιο δύσκολο. Πρέπει να διαχειριστούμε με σωστό τρόπο όλα αυτά τα στοιχεία, ώστε να μην πέφτει η απόδοση της ομάδας και να αποδίδουμε σταθερά καλά παρότι δεν θα έχουμε κάποιους παίκτες μαζί μας. Οταν μπαίνει ένας που προέρχεται από τραυματισμό και βγαίνει κάποιος άλλο,ς δεν είναι πάντα εύκολο. Αυτό λύνεται με το ψυχολογικό κομμάτι. Πρέπει να πεισμώσουμε και να παίξουμε δυνατά για να καλύψουμε με το πάθος και την ενέργειά μας τις απουσίες που έχουμε".