07/05/2018 - 16:53

Να χτίσει πάνω στην επιτυχία

Ο Σταύρος Ιωακείμ, γράφει για την κατάκτηση τoυ Basketball Champions League από την ΑΕΚ και για το πως η «Ένωση» θα πρέπει να «χτίσει» πάνω σε αυτή την επιτυχία.

Η ελληνική γλώσσα είναι από τις πιο πλούσιες του κόσμου. Ωστόσο σε καταστάσεις, όπως αυτές που ζήσαμε το προηγούμενο τριήμερο, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου του Basketball Champions League, από την ΑΕΚ, οι λέξεις λιγοστεύουν. Ανεξάρτητα το που ανήκει ο καθένας οπαδικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχεις παρά να υποκλιθείς και να συγχαρείς αυτόν που το καταφέρνει.

Το Champions League της FIBA δεν είναι Euroleague. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κι είναι κάτι που συμφωνούν όλοι με αυτό. Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβει αυτό η Παγκόσμια Ομοσπονδία, τόσο πιο ταχύτατα θα αλλάξουν οι καταστάσεις, αλλά και οι ισορροπίες ανάμεσα στις δύο διοργανώτριες αρχές. Ασχέτως, πια πλευρά έχει δίκιο ή άδικο στις μεταξύ τους διαμάχες.

Το γεγονός ωστόσο ότι η διοργάνωση της FIBA δεν έχει την αίγλη της Euroleague, δεν αναιρεί το πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν η κατάκτηση του τροπαίου από την ΑΕΚ. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της «Ένωσης» μπορούσε να φανταστεί πως όταν πριν τρία-τέσσερα χρόνια η ομάδα του αγωνιζόταν στην Α2 και τη Β’ Εθνική, σε βάθος χρόνου θα έφτανε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Με την κατάκτηση του Basketball Champions League, η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο και αν το διαχειριστεί σωστά, μπορεί να φτάσει μέχρι και τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να τελειώσει με… θετικό πρόσημο τα playoffs της Stoiximan.gr Basket League, έχει ένα ολόκληρο καλοκαίρι να χτίσει πάνω σε αυτά που κατάφερε τη σεζόν που διανύουμε.

Από τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ, επιβάλλεται να συγκαταλέγεται και πάλι στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Το έχει ανάγκη τόσο η ίδια η ομάδα, όσο και η διοργάνωση. Και φυσικά και ο κόσμος. Γιατί η ανταγωνιστικότητα θα τον φέρει στο γήπεδο. Όταν μέχρι πρότινος ήξεραν οι φίλοι της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, πως θα παίξουν με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό και θα φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι, οι αναμετρήσεις γίνονταν μεταξύ συγγενών και φίλων. Πλέον τα πράγματα αλλάζουν.

  • Επιμέλεια: Σταύρος Ιωακείμ