11/06/2018 - 17:10

Παύλο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ!

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος πέραν της ανάμοιξής του, όταν μπήκε στον Παναθηναϊκό (10/06/1971), δεν ασχολήθηκε με το ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού», κυρίως από τότε που έγινε επαγγελματικό το άθλημα. Τι θα γινόταν όμως, ΑΝ έπαιρνε εξ ολοκλήρου τα ηνία της προεδρίας της ΠΑΕ; Γράφει ο Σταύρος Ιωακείμ.

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις τι να πεις. Πως να εκφραστείς, είτε δημοσιογραφικά είτε ανθρωπιστικά και μόνο, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κάτσεις σιωπηλός και να πενθήσεις μαζί με την οικογένεια του. Δεν έχει νόημα καν, να κάτσεις να σχολιάσεις τον τελικό ή τους τελικούς ανάμεσα στους δύο «αιωνίους», αφού ακόμα και ο Ολυμπιακός υποκλίθηκε στο μεγαλείο του ανθρώπου που άλλαξε το ρου της ιστορίας του Παναθηναϊκού και του ελληνικού αθλητισμού.

Πιθανότατα αν δεν υπήρχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν θα υπήρχε και ο Ολυμπιακός της τελευταίας 10ετίας.

Θυμάστε αυτό το πολύ όμορφο άσμα που λέει «αν δεν είχα κι εσένανε τι θα ήμουν γη; Μπορεί αλήτης να ‘μουνα να ‘χα καταστραφεί...»; Είναι από τους στίχους, που ταιριάζουν «γάντι» στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Και θα σας πούμε αμέσως γιατί ταιριάζει.

Τα λάθη των παραγόντων, των οποίων βρέθηκαν ή βρίσκονται στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχουν φέρει το «τριφύλλι» όντως στον δρόμο της καταστροφής και δυστυχώς, οι ίδιοι, αδυνατούν ή δεν θέλουν να επαναφέρουν τον ιστορικό αυτόν σύλλογο στην... τροχιά που ήταν κάποτε. Ίσως η είσοδος του Πάιροζ να είναι η αρχή για την... εκτόξευση, ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς

Στη ζωή με τα «αν» δεν πας... πουθενά. Όμως, για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο Παύλος Γιαννακόπουλος, είχε κάνει πράξη αυτό που του ζητούσαν, χρόνια τώρα, οι χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού. Θα είχαμε φτάσει ποτέ στην αναζήτηση επενδυτών από το εξωτερικό; Αν κρίνουμε από την πορεία του μπασκετικού τμήματος, σε βάθος χρόνου, ίσως όχι.

Άραγε, δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να μπει στην ΠΑΕ και να κάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού ισάξιο με το μπασκετικό; Είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ... Τουλάχιστον έφυγε ευχαριστημένος. Πλήρης ημερών και τιμών από τους αντιπάλους του και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Ερασιτέχνη.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΥΛΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ