02/02/2019 - 13:55

Η βασίλισσα του σκι Λίντσεϊ Βον αποσύρεται

Γράφει ο : 

Η κάτοχος τριών ολυμπιακών μεταλλίων στο αλπικό σκι, Λίντσεϊ Βον, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Η 34χρονη Αμερικανίδα με την μακρά, γεμάτη διακρίσεις καριέρα, είχε γίνει viral και στην Ελλάδα όταν εντοπίστηκαν κρυφά μηνύματα στη στολή της, τα οποία είχε γράψει με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Πριν από ένα χρόνο, στον αντίχειρα στο δεξί της γάντι, η Λίντσεϊ έχει γράψει τη λέξη «πιστεύω» στα ελληνικά ενώ έγινε γνωστό πως έχει το ίδιο τατουάζ στο δάχτυλό της. «Συμβολίζει τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2018) καθώς θέλω να πιστεύω στον εαυτό μου», δήλωσε η Λίντσεϊ στο NBC.

Η αθλήτρια η οποία είναι γνωστή με το παρατσούκλι «βασίλισσα του σκι», δήλωσε ότι υποφέρει από τραυματισμούς και αποκαλύπτει ότι προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη άνοιξη.

«Μετά από πολλές άγρυπνες νύχτες, δέχτηκα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω», είπε.

«Θα αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα στη Σουηδία και αυτοί θα είναι οι τελικοί αγώνες της καριέρας μου. Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν οι πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μου. Αγωνίζομαι με την πραγματικότητα του τι λέει το σώμα μου σε σχέση με το τι νομίζω ότι πιστεύω ότι είμαι ικανή».

«Η ατυχής πραγματικότητα είναι ότι το μυαλό και το σώμα μου δεν βρίσκονται στην ίδια θέση. Ήρθε η ώρα να ακούσω το σώμα μου», είπε η Βον.

«Το σώμα μου είναι διαλυμένο σε βαθμό που δεν μπορεί να συνέλθει και δεν με αφήνει να έχω το τέλος που ονειρευόμουν. Το σώμα μου φωνάζει να σταματήσω και ήρθε η ώρα να ακούσω«, λέει και συνεχίζει περιγράφοντας πως το ατύχημα που είχε την άφησε με σοβαρό πρόβλημα στο χόνδρο.

Η Βον μεταξύ άλλων έχει 82 νίκες σε αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου και τέσσερις τίτλους της διοργάνωσης, ενώ το 2010 στο Βανκούβερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση και έχει στο παλμαρέ της ακόμα δύο χάλκινα.