26/05/2018 - 14:12

Εμπειρία και τίτλοι VS ταλέντο και ταχύτητα...

Γράφει ο : 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: (Γράφει: Ηλίας Κουτσοδόντης) Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε σε ένα ματς που θα γίνει στο στάδιο Ολιμπίνσκι του Κιέβου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να γράψει ιστορία απόψε καθώς φτάνει για τρίτο σερί χρόνο στην... «πηγή» ήδη γράφοντας ρεκόρ, πόσο μάλιστα αν καταφέρει να τριτώσει και τις κατακτήσεις. Κάτι που δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον. Η χρονιά της ήταν μέτρια τερματίζοντας στην 3η θέση του πρωταθλήματος μη καταφέρνοντας να κρατήσει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας. Στο θεσμό πάντως εύκολα-δύσκολα απέδωσε τα αναμενόμενα φτάνοντας έστω και με λίγο... σπρώξιμο μέχρι τον τελικό. Να τονίσουμε πως η Ρεάλ είναι η πολυνίκης του θεσμού έχοντας ήδη 12 στην κατοχή της, ενώ μετράει και 3 χαμένους τελικούς. Πλήρης για απόψε.

Η Λίβερπουλ απ την άλλη αποτελεί την έκπληξη του ζευγαριού, αν αναλογιστεί κανείς τα ονόματα που έμειναν έξω. Η μέχρι τώρα πορεία της όμως δείχνει πως μόνο έκπληξη δεν είναι η παρουσία της στον τελικό. Δεν πήρε πρωτάθλημα πέρυσι, ούτε και φέτος, τερματίζοντας στην 3η θέση της Premierleague, έχοντας όμως πολύ καλή παρουσία, ιδίως απ τα μέσα της χρονιάς και πέρα. Η ομάδα του Κλοπ μετράει με τη σειρά της 5 κατακτήσεις του θεσμού και 2 χαμένους τελικούς. Η ομάδα δε θα χει σημαντικές απουσίες πλην του Τσάμπερλεϊν με μοναδικό... «αγκάθι» το ραμαζάνι για τον Σαλάχ ο οποίος δεν τρώει και δεν πίνει μέχρι τη δύση του ηλίου. Απ ότι λένε τα σχετικά ρεπορτάζ σήμερα κατ εξαίρεση θα φάει μικροποσότητα φαγητού και θα πιεί τα απαραίτητα υγρά ώστε να μπορεί να σταθεί στο ματς. 

Τριπλή λοιπόν το ματς με ελαφρύ προβάδισμα στη Ρεάλ. Αξίζει να θυμίσουμε πως οι δύο ομάδες έχουν ξαναβρεθεί σε τελικό, αυτό του 1981 όπου βρήκε νικήτρια τη Λίβερπουλ. Περιμένουμε τη Ρεάλ να στηριχθεί και πάλι στον «οίστρο» κάποιων απ των αστεριών που διαθέτει, εν αντιθέσει με τη Λίβερπουλ που δείχνει πως στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο, τη νεανικότητα και στην ταχήτητά της. Πάμε με τη Λίβερπουλ καθώς και στατιστικά να το δει κανείς, δύσκολα θα τριτώσει το καλό η Λίβερπουλ. ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2 (1,68) αλλά και... ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (2,21)

email: iliaskoutsodontis@yahoo.gr

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο: betinstats.com