09/07/2018 - 13:55

Ο κ. Ρέστης και η ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα…

Γράφει ο : 

Από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού μας ήρθε. Ο Πάολο Μοντάλι ήταν αυτός που αποκάλυψε στον συνάδελφο Κώστα Ασημακόπουλο ότι ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης είναι μαζί με τον κ. Πάιροτζ στο εγχείρημα μεταβίβασης του Παναθηναϊκού. Λέω «μαζί» γιατί από την συνέντευξη δεν προκύπτει πως ο κ. Πάιροτζ είναι μπροστινός και τα λεφτά θα μπουν μόνο από τον έλληνα εφοπλιστή.

Το όνομα του κ. Ρέστη ακούστηκε από τις πρώτες στιγμές που ήρθε στο προσκήνιο αυτό του Ταϊλανδού επιχειρηματία. Δεν παριστάνω τον αυθεντικό διερμηνέα των σκέψεων και των συναισθημάτων των οπαδών του τριφυλλιού. Αντιλαμβάνομαι ότι θα προτιμούσαν να αναμιχτεί στην ΠΑΕ ένας έλληνας επιχειρηματίας γνωστός για τα «πράσινα» αισθήματά του. Ο κ. Ρέστης δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, στην φάση που βρίσκεται τώρα η ΠΑΕ αυτό έχει την μικρότερη σημασία. Προέχει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και να αλλάξει χέρια ο Παναθηναϊκός. Να αποκτήσει ενός τύπου κανονικότητα. Να πληρώνει τις υποχρεώσεις τους, να μην σύρεται στα δικαστήρια και σιγά-σιγά να επουλώσει τις πληγές από την τιμωρία μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα και την απαγόρευση μεταγραφών. Στο σημείο που βρίσκεται τώρα δεν έχει την πολυτέλεια να δέχεται και να αξιολογεί προτάσεις. Υπάρχει αυτή του κ. Πάιροτζ και από εκεί κει πέρα όταν με το καλό ολοκληρωθεί μπορεί να υπάρχει και πρόταση από τον κ.Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του. Μέχρι τότε όμως είναι μακρύς ο δρόμος και δεν γίνεται να διανυθεί από την σημερινή διοίκηση.

Η επιβεβαίωση του κ. Ρέστη στο μετοχικό σχήμα του κ. Πάιροτζ φουντώνει την συζήτηση για εμπλοκή της κυβέρνησης στην υπόθεση σωτηρίας του Παναθηναϊκού. Μπορεί να είναι κι έτσι. Ωστόσο εδώ το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό. Μια κυβέρνηση που κατηγορεί μονίμως την αντιπολίτευση για διαπλοκή με κορυφαίους Ελληνες επιχειρηματίες φαίνεται ότι εξαιρεί εκείνους με τους οποίους συνεργάζεται και συνεννοείται η ίδια. Δηλαδή μπορεί να κάνει ή να φαίνεται ότι κάνει όσα καταμαρτυρεί στους αντιπάλους της αλλά για την ίδια δεν τρέχει τίποτα. Προφανώς γιατί εκείνη τα κάνει για «πρώτη φορά»...