11/07/2018 - 16:08

Τι θα του προσθέσει η μεταγραφή του Ποντένσε

Γράφει ο : 

O Ποντένσε ήρθε κατά λάθος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Οι προδιαγραφές του αντιστοιχούν σε παίκτη που κινεί το ενδιαφέρον ομάδων από προηγμένα πρωταθλήματα. Αυτό θα είχε συμβεί αν η κατάσταση στην Σπόρτινγκ δεν παρουσίαζε αυτές τις ιδιομορφίες με τους παίκτες που πήγαν και τους ξυλοφόρτωσαν στο προπονητικό κέντρο. Δεν εξετάζουμε πως έφτασαν τα πράματα μέχρι εκεί και αν η διοίκηση είχε βάλει το χεράκι της για να πέσει κάνα χέρι ξύλο στους παίκτες. Σημασία έχει ότι χρεώθηκε αυτή την κατάσταση κι ο ένας μετά τον άλλοι οι παίκτες διεκδικούσαν και κέρδιζαν την ελευθερία τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ποντένσε ένας μικρός μάγος της μπάλας.

Μιλάμε για έναν βραχύσωμο εξτρέμ που κάλλιστα μπορεί να ανταποκριθεί και σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον φορ κορυφής. Ο 22χονος Πορτογάλος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου στην χώρα του. Ενας δαίμονας που περιστρέφεται με ταχύτητα γύρω από τον άξονά του και μπορεί να αφήσει άναυδο τον αντίπαλο μπακ που τον μαρκάρει. Εχει εκρηκτικότητα. Εντυπωσιακά κοντρόλ και αντίληψη του χώρου στον οποίο βρίσκονται οι συμπαίκτες του. Αφού ολοκληρώσει μια κούρσα που περιλαμβάνει τρίπλες και προσποιήσεις δεν αρκείται σε μια παράλληλη σέντρα. Ξέρει που βρίσκεται ο ξεμαρκάριστος συμπαίκτης του και τον σημαδεύει. Αυτό είναι ίσως πιο εντυπωσιακό στοιχείο ακόμα κι από τις περίτεχνες τρίπλες του. Ο κόσμος θα λατρέψει το θεαματικό παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει μετά από χρόνια εξτρέμ με δυνατότητα να πηγαίνουν στις ατομικές προσπάθειες και να δημιουργούν ρήγματα με τις τρίπλες τους αποφεύγοντας τους αντιπάλους.

Το στοιχείο αυτό, μάλλον η έλλειψή του σημάδεψε την περσινή αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων. Με την προσθήκη του Λάζαρου και του Ποντένσε ο Ολυμπιακός αλλάζει την αγωνιστική εικόνα του και περνάει στο κλασσικό παιχνίδι του από τα άκρα με το οποίο άλλωστε συνδέθηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του. Η μεταγραφή του Ποντένσε δίνει μεταξύ άλλων κι ένα μήνυμα στην Ευρώπη. Οτι ο Ολυμπιακός που δεν αγωνίζεται φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ , διατηρεί την ικανότητα να κάνει μεταγραφές από το πάνω ράφι. Οτι εξακολουθεί να πουλάει και να αγοράζει ακριβά...