04/03/2019 - 13:15

Τόσο μπορούν πια…

Γράφει ο : 

Κάθε θαύμα τρεις ημέρες. Οσο άντεξε το πολέμησε ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνοντας πάνω του βλέμματα συμπάθειας και θαυμασμού. Ταυτόχρονα υπήρξαν και ερωτηματικά για το πώς τα καταφέρνει. Όταν ήρθε η κούραση οι απανωτοί τραυματισμοί και έπαψε ο αιφνιδιασμός των αντιπάλων, η ομάδα κάθισε και ο θαυμασμός παραχώρησε τη θέση του στον προβληματισμό. Απέναντι στον ΠΑΟΚ , η ομάδα του Δώνη έκανε προσφορά και τα δυο γκολ. Στο πρώτο ο Διούδης δεν βγαίνει να μαζέψει την σέντρα και στο δεύτερο ο Ινσούα βοηθάει για να βγει αμαρκάριστος από δεξιά ο Μάτος και να σεντράρει. Ολοι τα ήξεραν ότι ο πρωτοπόρος δεν θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα από την ομάδα του Δώνη.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου αφού ξεμπέρδεψαν νωρίς με το γκολ του Μαουρίσιο άφησαν γήπεδο στους αντιπάλους τους με τη διαφορά ότι αυτοί δεν ήξεραν τι να το κάνουν. Αφού παιδεύονταν χωρίς να βρίσκουν λύση, ο ΠΑΟΚ έβγαινε στην αντεπίθεση και έφτανε με άνεση μπροστά από τον Διούδη. Ηταν τραγική η αδυναμία του Παναθηναϊκού να παίξει με την μπάλα. Καταλάβαινες ότι οι παίκτες του δεν ήξεραν τι να κάνουν μόλις έφταναν έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη. Στην καλύτερη περίπτωση, ο Ινσούα και ο Γιόχανσον έκαναν μια σέντρα για να ... ξεσκουριάσουν ο Κρέσπο και ο Βαρέλα. Ο Πασχαλάκης έβγαλε ένα σουτ του Μπουζούκη έξω από την περιοχή κι με μια απίθανη εκτίναξη ένα γυριστό του Μακέντα που ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μέχρι εκεί και συγνώμη αν ξεχνάω κάτι. Το ενδιαφέρον του ματς μεταφέρθηκε στην εξέδρα όπου οι φίλοι του τριφυλλιού έβριζαν πατόκορφα τον Γιάννη Αλαφούζο. Το τι του έχουν μαζεμένο είναι γνωστό με τη διαφορά ότι τώρα δεν προστέθηκε κάτι παραπάνω που να δικαιολογεί την έκρηξή τους. Τον θυμήθηκαν λοιπόν γιατί η ομάδα δεν πάει καλά και δεν φαίνεται να ξεχρεώνει την ποινή του αποκλεισμού στην Ευρώπη. Παρήγορο ότι χειροκρότησαν τους παίκτες παρά την ήττα.