06/03/2019 - 13:10

Μια τόσο ενοχλητική παρουσία...

Γράφει ο : 

Για να τα βάλουμε κάτω: Ο Τοροσίδης με σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο θα μείνει έξω -λένε οι πρώτες εκτιμήσεις-για τρεις τέσσερις εβδομάδες. Ο Μιχάλης Μπακάκης τραυματίας κι αυτός και καταπονημένος από τα συνεχή παιχνίδια. Ξέρει κανείς, κάποιον άλλον αξιόπιστο και εμπειρίες δεξιό μπακ που να κάνει την δουλειά στο ένα άκρο της Εθνικής Ομάδας. Μην μένετε στο παιχνίδι με τον Λιχτενστάιν.

Το παιχνίδι με την Βοσνία είναι το πρόβλημα. Ενας πονοκέφαλος για τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του. Κακά τα ψέμματα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την πολυτέλεια να αντικαθιστά απροβλημάτιστα παίχτες όπως ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης. Ο διεθνής μπακ δεν βρίσκεται στην πρώτη νιότη του ούτε διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμα. Μετράει φέτος με τον Ολυμπιακό τρία γκολ και τρεις ασίστ. Βρείτε άλλο αμυντικό στο ελληνικό πρωτάθλημα με ανάλογες επιδόσεις.

Μην ψάχνετε άδικα.Ο Τοροσίδης σε ηλικία τριαντατεσσάρων ετών είναι δύσκολο ως αδύνατο να αντικατασταθεί στην παρούσα φάση. Η ποιότητά του είναι τέτοια που δεν τη συναντάς σε ακραίους μπακ. Η παρουσία του στην Εθνική (στα αποδυτήρια και το γήπεδο) ευεργετική για την ομάδα. Ορισμένοι ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι σε λιγότερο από είκοσι μέρες αρχίζει η προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του EURO 2020. Οτι η Εθνική, μπαίνει στην φάση των προκριματικών περίπου ως αποσυνάγωγη είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που διαμορφώθηκες από την άφρονα απόφαση της Ομοσπονδίας να την πάρει από την φυσική της έδρα το “Γ. Καραϊσκάκης”.

Τώρα που βρήκε όλες τις άλλες πόρτες κλειστές και αναγκάστηκε η ΕΠΟ να ζητήσει το γήπεδο, ήρθε η αρνητική απάντηση. Οταν εκδήλωσε την πρόθεση να πάει στην Τούμπα της έκλεισαν τον δρόμο οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Στο Παγκρήτιο που θέλησε να πάει δεν θα είναι έτοιμο για τους εντός έδρας κρίσιμους αγώνες του Ιουνίου. Πέρνα αυτού οι οπαδοί του ΟΦΗ μετά την απόφαση για υποβιβασμό της ομάδας τους διαμηνύουν να μην διανοηθεί να πατήσει στο Ηράκλειο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η Εθνική που πριν από λίγα χρόνια συγκλόνιζε τώρα έφτασε να αντιμετωπίζεται σαν ενοχλητική παρουσία...