08/03/2019 - 12:42

Με την παράλογη... λογική του Μέλο Περέιρα...

Γράφει ο : 

Στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ξένος διαιτητής. Στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, ξένος διαιτητής. Στο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη, Ελληνας διαιτητής. Μπορεί κανείς, επιστρατεύοντας όχι μόνο τον ορθολογισμό του αλλά και την καλή του διάθεση να δώσει μια λογική εξήγηση σε αυτή την επιλογή από πλευράς ΚΕΔ και Μέλο Περέιρα; Γιατί είναι περισσότερο ντέρμπι τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο από όσο είναι του Ολυμπιακού με τον Αρη. Τα γράφω αυτά χωρίς να τα συνδέω με την παρουσία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ματς του Φαλήρου.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Σιδηρόπουλος. Είναι η λογική με την οποία αποφάσισε σχετικά η ΚΕΔ. Επιλογή που δεν υπακούει σε καμιά βαθμολογική και αγωνιστική έννοια. Είναι τελείως στον αέρα και δίνει δικαιώματα. Δικαιώματα σε όσους πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός αλλά και ο Αρης αντιμετωπίζονται ως εχθροί εκείνων που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι όχι απλά στην διαιτησία αλλά στο ποδόσφαιρο μας γενικότερα. Αν κάτι στραβώσει στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αρη όλοι θα θυμηθούν και θα στιγματίσουν την επιλογή της ΚΕΔ που έχει παιδιά και αποπαίδια.

Οταν όμως δεν υπάρχει έλεγχος και λογοδοσία όλα μπορούν να συμβούν. Ο κ. Περέιρα και οι ορατοί και αόρατοι συνεργάτες τους δεν λογοδοτούν πουθενά. Κινούνται υπεράνω ελέγχου. Κανένα θεσμικό όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τη δουλειά και την αποτελεσματικότητά τους. Η μόνη ουσιαστική σχέση του Περέιρα με την ΕΠΟ είναι ότι κάθε μήνα ξεραίνει τα ταμεία της ενθυλακώνοντας τα εικοσιδύο χιλιάρικα. Για όλα τα άλλα ο κ. Περέιρα θεσμικά δεν συνομιλεί με κανέναν. Εξωθεσμικά μπορεί να δέχεται συμβουλές και υποδείξεις από πολλούς. Να κάνει χατίρια, να να προχωράει σε “διευθετήσεις” και γενικότερα να κάνει παιχνίδι. Αφού ο συνεταιρισμός του αφήνει το περιθώρια και στέκεται σούζα μπροστά του καλά κάνει. Αύριο να απαιτήσει τα εικοσιδύο χιλιάρικα να γίνουν τριάντα δυο. Με τόση δουλειά που κάνει, κρίμα είναι...