22/03/2019 - 12:16

Κατόπιν ενεργειών των κυρίων βουλευτών...

Γράφει ο : 

Ξέρετε εσείς άλλο πρωτάθλημα που να διεξάγεται χωρίς να έχει επικυρωθεί η προκήρυξή του. Να μην είναι γνωστό δηλαδή πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Να κατεβάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού νέο αθλητικό νομοσχέδιο και να μην έχει μέσα την συμφωνημένη πρόβλεψη για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Κι όταν μάλιστα τον ρωτούν για την παράλειψη να δηλώνει ότι το θέμα καθυστερεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μόλις ξεπεραστεί θα έρθει με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο. Κανονικός μύλος. Πέρασαν τρεις εβδομάδες από την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου κι όσο είδατε εσείς την τροπολογία είδα κι εγώ το αυτί μου χωρίς καθρέφτη.

Είδαμε όμως μια άλλη τροπολογία, τσόντα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Τροπολογία που δεν την έφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού αλλά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγονται στην Θεσσαλονίκη. Αφορά την διευθέτηση μέχρις εξαφανίσεως των οικονομικών οφειλών της ΠΑΕ Ηρακλής. Την τροπολογία είχαμε πληροφορηθεί μέχρι και λίγες ώρες νωρίτερα ότι θα την κατέθετε ο υφυπουργός. Την κατέθεσαν όμως οι βουλευτές προκειμένου να έχουν κάτι να πουν οι ίδιοι στην εκλογική τους περιφέρεια και στους οπαδούς του Ηρακλή.

Η προεκλογική σκοπιμότητα φανερή. Μια κυβέρνηση σε αποδρομή που κινείται με τις μικροκομματικές λογικές των προηγούμενων. Οσο μεγάλη είναι η ευθύνη των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου για αυτή την κατάσταση με την αναδιάρθρωση άλλο τόσο είναι του υφυπουργού που αφού τους προίκισε με πενήντα δυο εκατομμύρια δημόσιου χρήματος τώρα κάθεται να τους παρακολουθεί να κωλυσιεργούν και να επιχειρούν να πάρουν πίσω τα συμφωνημένα.

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι με την επιστολή που τους έστειλε χτες το συνδρομητικό κανάλι (NOVA) στην ουσία τους προειδοποιεί ότι η κάνουλα θα κλείσει κι άλλο. Εκτός αν δεν τους ενδιαφέρει διότι θεωρούν ότι προεκλογικά θα ανοίξουν κι άλλο τις δημόσιες κάνουλες ο κ. Βασιλειάδης. Σε κάθε περίπτωση η αδυναμία του υφυπουργού να επιβάλλει τήρηση των συμφωνηθέντων πάνω από όλα εκθέτει τομν ίδιο και την κυβέρνησή του...