13/07/2019 - 00:48

Υπάρχει τελικά ελπίδα…

Γράφει ο : 

Όχι επειδή ήρθε ο Κυριάκος και έφυγε ο Αλέξης. Αυτοί οι δύο θα... πηγαινοέρχονται για πολλά χρόνια ακόμη. Η ελπίδα υπάρχει στο πρόσωπο του Στέλιου Κερασίδη και των άλλων παιδιών της κρίσης.

Δεν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε τον Στέλιο, γι αυτό θα σας τον παρουσιάσω. Είναι ο μικρός «ξανθομπούμπουρας» που παίζει εκπληκτικό πιάνο από τα τρία του χρόνια και εντυπωσιάζει το κοινό σε όλο τον κόσμο όπου εμφανίζεται!

Αυτόν τον λιλιπούτειο δεξιοτέχνη είχε καλεσμένο, σε μια από τις εκπομπές του, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και του έκανε τις... γνωστές «παιδιάστικες» ερωτήσεις.

Η γλώσσα του μικρού πήγαινε... ροδάνι (σαν τα δάχτυλά του στο πιάνο), δίνοντας αποστομωτικές απαντήσεις στον Γρηγόρη.

Κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε στις μουσικές προτιμήσεις του Στέλιου και ο Αρναούτογλου άρχισε να αραδιάζει κάποια ονόματα σύγχρονων Ελλήνων «σταρ», όπως οι Μέλισσες, ο Ρέμος, ο Αργυρός κ. ά.

Ο μικρός πιανίστας άκουγε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον την... εναλλαγή των ονομάτων και με το πιο φυσιολογικό ύφος του κόσμου, απάντησε στον έκπληκτο παρουσιαστή ότι δεν τους ξέρει όλους αυτούς, διότι εκείνος ακούει ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Στο στρεβλό καθρέφτη κάθε εποχής βλέπουμε τα ψεύτικα «είδωλά μας». Σε κάθε εποχή υπάρχουν και... Αργυροί και ...αργυρώνητοι. Με την απάντηση του Στέλιου Κερασίδη , όμως, καταλάβαμε ότι τη «Ρωμιοσύνη δεν πρέπει να την κλαις», διότι θα συνεχίσουν να «ανθίζουν οι πασχαλιές μέσα στη νεκρή γη»...