01/10/2019 - 17:19

Να μας πουν ο Κωνσταντινίδης και ο Φύσσας τι συμβαίνει...

Γράφει ο : 

Αν ήταν απόφασή τους να μην ξαναπαίξουν με την Εθνική θα κάναμε άλλη συζήτηση. Να εξαιρέσουμε τον Βασίλη Τοροσίδη που το άφησε να εννοηθεί μετά το ματς με το Λιχτενστάιν. Ολοι οι άλλοι κόπηκαν με επιλογή του Τζον Φαν Σιπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάνει λάθος. Μαζί του κάνουν λάθος μεγαλύτερο οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας στον βαθμό που μετράει η γνώμη τους και μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις. Στην Εθνική Ομάδα παίζουν οι καλύτεροι και φυσικά εφόσον το θέλουν και οι ίδιοι. Υποχρέωση του προπονητή είναι να διαλέγει τους καλύτερους και να τον ομογενοποιεί.

Αν υπάρχουν προβλήματα χαρακτήρα και συμπεριφοράς τότε υπάρχουν και αποκλεισμοί. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε τέτοια θέματα. Και μην βιστεί κάποιος να υποθέσει πως ο Σωκράτης δεν καλείται γιατί είχε δημόσια “κράξει” τον Αναστασιάδη. Αν ήταν έτσι δεν θα έπερεπε να κληθεί στο ματς με το Λιχτενστάιν. Ο Ολλανδός κόουτς κάνει λάθος να στερεί από την Εθνική καταξιωμένους παίκτες ορισμένοι εκτων οποίων τυχαίνει να είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης στη θέση τους.

Αν στην Εθνική δεν αποδίδουν ανάλογα είναι και θέμα προπονητή να το λύσει. Η λογική “πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι” δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη να επανακάμψει η Εθνική. Αλλο πράγμα είναι να μπεί νέο αίμα κι άλλο να στερείται από τους πιο ποιοτικούς παίκτες. Η ανανέωση δεν είναι θέμα που λύνεται με αποκλεισμούς των πιο έμπειρων.

Ο κόουτς κάνει λάθος που η Εθνική θα το βρει μπροστά της. Κάνει λάθος αν νομίζει ότι επειδή αποκλειστήκαμε πρέπει να πάμε σε κατεδάφιση. Εχουμε κατρακυλήσει στην ειδική κτατάταξη της ΦΙΦΑ. Αντί να πατήσουμε το φρένο, ο Φαν Σιπ παραδίδει την ομάδα στις ορέξεις της Ιταλίας. Κάτι δεν του εξηγήθηκε καλά. Η μισή ευθύνη είναι δική του. Η άλλη μισή είναι του Φύσσα και του Κωνσταντινίδη. Να βγουν και να ενημερώσουν αν πρόκειται για δική τους απόφαση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, όλοι θα πιστέψουν ότι κρύβονται πίσω από τον Ολλανδό ή ενδιαφέρονται μόνο για να περνούν από το ταμείο κάθε τέλος του μηνός...