04/10/2019 - 14:30

Όταν η «κριτική» συναντά την αποδόμηση…

Γράφει ο : 

Το κείμενο που ακολουθεί εξαιρεί αυτούς που «την έπεφταν» στον Μαρτίνς επειδή δεν έκανε ροτέισον στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και «την έπεσαν» μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα διότι έκανε! Αυτοί ανήκουν στην γνωστή κατηγορία των μονίμως γκρινιάριδων που έχουν την εντύπωση πως ποδόσφαιρο σημαίνει να νικάει συνεχώς η ομάδα τους κι όταν αυτό δεν συμβαίνει να φταίνε όλοι μςε πρώτο και καλύτερο τον προπονητή. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε στο Βελιγράδι γιατί ο Πέρδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει ροτέισον.

Οσοι το πιστεύουν αυτό ας μας πουν γιατί τον ισοφάρισε και παραλίγο να τον νικήσει ο Παναθηναϊκός τότε που δεν έκανε ροτέισον. Κατανοητοί, φαντάζομαι, οι λόγοι που γίνεται η εξαίρεση. Ο Μαρτίνς όπως και κάθε προπονητής δεν είναι υπεράνω κριτικής. Ούτε σημαίνει πως όποιος του κάνει κριτική είναι σα να ακυρώνει την αγωνιστική μεταμόρφωση που συντελείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την καθοδήγησή του. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ο κόουτς ελέγχεται για ολιγωρία τρία στις αλλαγές κόντρα στον Αστέρα.

Ο Μπενζιά για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει γίνει αλλαγή από το ημίχρονο. Ηταν κάτω από όλους τους υπόλοιπους στο πρώτο ημίχρονο. Είχε δεχτεί μια κίτρινη κάρτα και είχε μαρκάρει τον Καμαρά σε μια πολλά υποσχόμενη επίθεση του Ολυμπιακού. Να αντικατασταθεί κι όχι φυσικά να βγει από τον χάρτη. Αν ήταν έτσι ο Σεμέδο που έχασε δυο κεφαλιές και μπήκαν δυο γκολ θα έπρεπε να εξοβελιστεί. Ξέροντας όμως τι έχει προσφέρει μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανείς που να το διανοείται.

Μπορεί στην πορεία ο Μπενζιά να δείξει και να προσφέρει πολλά πράγματα διαγράφοντας από την μνήμη την εμφάνισή του στο Βελιγράδι. Στην συνέντευξή του ο κόουτς αμέσως μετά το ματς, ισχυρίστηκε ότι ήταν η αποβολή του Γάλλου που έκρινε το παιχνίδι. Αν το πιστεύει τότε διαγράφει ότι η ομάδα του βρέθηκε σε κατάσταση μαζικής άμυνα ς από την έναρξη της επανάληψης με τον Μπενζιά στο γήπεδο. Για την οπισθοχώρηση αυτή χρειάζεται να προβληματιστεί ο Μαρτίνς. Για αυτά όμως και όχι και για το προπατορικό αμάρτημα που πάνε να του φορτώσουν οι προπονητές της εξέδρας...

πηγή: Sportday