24/07/2017 - 00:10

Η πηγή δεν στερεύει ποτέ...

Γράφει ο : 
 Ναι το σηκώσαμε κι αυτό!!! Οι νέοι του ελληνικού μπάσκετ έγιναν χρυσοί. Κόντρα στο Ισραήλ και αφού πρώτα πέταξαν έξω στον ημιτελικό τους κακούς μας δαίμονες Ισπανούς, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφεραν κάτι που πριν την έναρξη της διοργάνωσης έμοιαζε πολύ δύσκολο.
 
Παρά τις απουσίες των Παπαγιάννη και Αντετοκούμπο, παικτών πολύ σημαντικών για την ομάδα αυτή, μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια όλους τους αντιπάλους τους και να τους υποτάξουν. Σίγουρα δεν είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα που είχαμε ποτέ.
 
Σίγουρα δεν θα γίνουν όλοι παίκτες όλοι γραμμής. Σίγουρα στο μέλλον στη μεγάλη Εθνική θα εμφανιστούν και παίκτες που δεν πέρασαν από αυτήν την ομάδα, αυτή η ομάδα ξεπερνώντας τον εαυτό της και τις δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν έδειξε κότσια, χαρακτήρα, ομαδικότητα και απαράμιλλη για την ηλικία τους ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία.
 
Παρόλο που δεν είναι σωστό να ξεχωρίζεις κάποιους από ένα σύνολο που παλεύει σε ομαδικό άθλημα, εντούτοις δεν μπορείς παρά να σταθείς σε μερικά παιδιά, τα οποία για διαφορετικούς λόγους αξίζουν μία ειδική μνεία.
 
Πρώτος απ' όλους ο Αντώνης Κόνιαρης, ο γκαρντ του ΠΑΟΚ, μετά από μία δύσκολη περίοδο τραυματισμών που πέρασε, οι οποίοι του κόστισαν τη θέση του και στον αυτοκράτορα Παναθηναίκό, έδειξε ότι επέστρεψε στο υψηλότερο επίπεδο και ότι θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.
 
Δεύτερος ο Μιχάλης Λούτζης. Ο γκαρντ του Παναθηναίκού εμφάνισε τις πλούσιες αρετές του και στις δύο πλευρές του παρκέ, δείχνοντας πόσο πολύ έχει βελτιωθεί από την παρουσία τους στους νταμπλούχους Ελλάδας και πείθοντας και τους πλέον δύσπιστους, ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος περιφερειακός της γενιάς του. Last but not least όπως λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, ο MVP του τουρνουά Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.
 
Ο forward του Παναθηναϊκού μεταμορφώνεται όταν παίζει κόντρα σε συνομήλικους του και σε κάνει να απορείς γιατί εξαφανίζεται όταν καλείται να παίξει στην ομάδα του. Ο κίνδυνος για ένα τόσο αυθεντικό ταλέντο να χαθεί είναι ορατός περισσότερο από ποτέ.
 
Πρέπει απαραιτήτως να δοθεί δανεικός για να πάρει συνεχόμενα παιχνίδια και να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα, αφού μόνο έτσι θα βελτιωθεί και θα επιστρέψει δυνατότερος στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλιγκας. 
 
Κλείνοντας, θα κάνω μία θλιβερή διαπίστωση. Τα παιδιά αυτά που έγιναν χρυσοί ως παίδες, ως έφηβοι και τώρα ως νέοι άνδρες δεν έχουν βρει ακόμα τη θέση τους στους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ.
 
Ο Παναθηναϊκός έχει δύο παίκτες στη δωδεκάδα χωρίς ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα του και ο Ολυμπιακός κανέναν!!!
 
Αντ' αυτού οι μεν πράσινοι έδιωξαν τον Κόνιαρη, οι δε ερυθρόλευκοι αποδέσμευσαν τον Μουράτο, χωρίς να τους δώσουν ουσιαστική ευκαιρία. Πάλι καλά που υπάρχει ο ιστορικός ΆΡΗΣ και κρατάει ψηλά τη σημαία των μεγάλων του ελληνικού μπάσκετ. Για ομάδες όπως ο ΆΡΗΣ ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι μονόδρομος να εμπιστευτούν παιδιά σαν και αυτά, αφού μόνο έτσι μπορούν να γίνουν σχετικώς ανταγωνιστικοί απέναντι στους αιώνιους σε βάθος χρόνου.