26/07/2017 - 13:45

Η μάνα του λόχου είναι πλέον μόνη της

Γράφει ο : 

Το ζήσαμε και αυτό. Στον Παναθηναϊκό, τον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας, από πλευράς τίτλων, ιστορίας και δραστηριοποίησης σε πολλά αθλήματα, κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην δηλώσουν την ομάδα βόλεϊ των γυναικών στο πρωτάθλημα της Α1. Γράφει ο Χρήστος Σούτος.

Ο πολυνίκης του αθλήματος Παναθηναϊκός δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για οικονομικούς. Δεν βρήκε λέει χρηματοδότες και αποφάσισε να μην δηλώσει την ομάδα. Ποιος πήρε αυτήν την ιστορική απόφαση; Η διοίκηση λέει του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ποια διοίκηση θα μου πει κανείς. Δυστυχώς αυτή στην οποία οδηγήθηκε ο Σύλλογος μετά από την προσφυγή του στο Πρωτοδικείο. Η μάνα του λόχου, όπως πολλάκις αναφέρεται από όσους θέλουν να δηλώσουν την αγάπη τους για τον εκάστοτε Σύλλογο έχει μείνει μόνη της και αβοήθητη. Όλοι οι μεγάλοι παράγοντες της Παναθηναϊκής οικογένειας αδιαφόρησαν και οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα. Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.

Η απερχόμενη διοίκηση Μπαλτάκου αφήνει πίσω της καμένη γη. Δεν είναι βέβαια η αποκλειστική υπεύθυνη γι' αυτή την κατάντια Τα προβλήματα είναι ετών και οι ευθύνες επιμερίζονται σε όσους ηγήθηκαν στο παρελθόν. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν, οι ομάδες αποψιλώθηκαν, οι επιτυχίες έρχονταν πια με το σταγονόμετρο και η εικόνα μαρασμού και διάλυσης ήταν εμφανής. Το μόνο που έλειπε ήταν μια τέτοια εξέλιξη όπως η χθεσινή. Η μη συμμετοχή της ομάδας βόλεϊ γυναικών στο νέο πρωτάθλημα αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Η τωρινή διοικητική κατάσταση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Χωρίς σοβαρούς οικονομικούς πόρους, αφού ισχυρός παράγοντας δεν υπάρχει μέσα στο σχήμα, χωρίς στήριξη από τον κόσμο ο οποίος δείχνει να αδιαφορεί και με τμήματα που από πέρυσι φυτοζωούν ο Σύλλογος οδηγείται προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Οι παράγοντες που έφθασαν την κατάσταση εδώ είναι λίγο πολύ γνωστοί. Η προσωπική τους προβολή, οι μικρότητες, η λατρεία για την καρέκλα και την εξουσία δεν έχουν θέση στην επόμενη μέρα. Δυστυχώς η μέρα αυτή θα έπρεπε να είχε έρθει χθες. Πλέον είμαστε σε οριακό επίπεδο. Ο κίνδυνος να μην κατέβουν και άλλα τμήματα είναι ορατός περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

Η λύση έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού ΠΑΟ θα πρέπει να βγει μπροστά. Να αφήσει τις όποιες προσωπικές διαφορές, μεγάλες ή μικρές που έχει με άτομα στο Σύλλογο, να πάρει τα ηνία και να οδηγήσει το κάρο μακριά από τη λάσπη. Να χρηματοδοτήσει αρχικά τα τμήματα και μετά να οργανώσει από την αρχή τον οργανισμό Παναθηναϊκό.Να δει το σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή ο αιώνιος αντίπαλος του και να το φέρει και στο τριφύλλι. Σύλλογοι του μεγέθους των μεγάλων της χώρας μας μπορούν να στηρίζονται στον κόσμο τους. Να ανοίξει επιτέλους η πόρτα για νέα μέλη και μπουν έσοδα για τα λιγότερο εμπορικά τμήματα μέσω των ποδοσφαιρικών και μπασκετικών ομάδων. Να μην στηρίζεται δηλαδή το σωματείο στις διαθέσεις ή τις δυνατότητες ενός μόνο προσώπου αλλά στη δύναμη του κόσμου του. Το πόσο λάθος κινούνται ακόμα στον ερασιτέχνη φαίνεται από την ανακοίνωση ότι λόγω έλλειψης χρηματοδότη δεν κατέβηκε η ομάδα. Μα χρηματοδότης είναι ο ίδιος ο κόσμος, ο απλός φίλαθλος του ΠΑΟ. Πρέπει όμως να του δώσεις να αντιληφθεί ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, πλάνο και ότι οι ηγέτες είναι άνθρωποι που αγαπούν το Σύλλογο και όχι την καρέκλα ή πολύ χειρότερα την τσέπη τους. Αυτή ακριβώς είναι και η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην παρούσα φάση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το όνομα το δικό του και της οικογενείας του αποτελεί τη απόλυτη εγγύηση.