30/06/2018 - 21:52

Σαμπάολι: «Μία οδυνηρή ήττα κι ένας οδυνηρός αποκλεισμός»

O Oμοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, δήλωσε μετά την ήττα από την Γαλλία και τον αποκλεισμό της ομάδας του: «Είναι μία οδυνηρή ήττα κι ένας οδυνηρός αποκλεισμός. Κυρίως, γιατί οι παίκτες μου έκαναν μία τεράστια προσπάθεια. Εξελίχθηκε σε δύσκολο παιχνίδι και δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, εδώ στη Ρωσία. Είμαι λυπημένος, είμαι απογοητευμένος και νομίζω πως είναι φυσιολογικό που νιώθω έτσι σήμερα».

Ως προς το αγωνιστικό μέρος, ο Σαμπάολι σχολίασε: «Νομίζω πως προσαρμοστήκαμε στις ανάγκες, αντί να έχουμε ξεκάθαρη ιδέα ως προς το τι θέλουμε στο γήπεδο. Επρεπε να νικήσουμε, αυτός ήταν ο βασικός στόχος μας. Και μάλλον αυτό υπερίσχυσε του ποδοσφαιρικού πλάνου μας. Διαθέτουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου (σ.σ. Λιονέλ Μέσι) και έπρεπε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συλλογικές καταστάσεις, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει πολλές εξαιρετικές φάσεις. Επιχειρήσαμε να ακολουθήσουμε πολλές διαφορετικές τακτικές, να τον περικυκλώσουμε, να του ανοίξουμε χώρο, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να του δώσουμε την ευκαιρία να δείξει αυτό που μπορεί να κάνει. Κάποιες φορές τα καταφέραμε, κάποιες άλλες όχι. Οι παίκτες μου πάλεψαν μέχρι το τέλος και σχεδόν... άγγιξαν την ισοφάριση στο τέλος. Αυτό αξιολογώ εγώ. Δούλεψαν πολύ σκληρά και θέλω να τους πω ευχαριστώ».
Στο τέλος, ρωτήθηκε και για το μέλλον του στην «αλμπισελέστε» και απάντησε: «Για μένα, το γεγονός πως είμαι εδώ αυτή τη στιγμή, σημαίνει πως δεν θα αποφασίσω το μέλλον μου σήμερα»