04/07/2018 - 17:41

Αφρικανική «τρόικα» για το Μουντιάλ του 2030

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα συνδιοργανώσει, ως γνωστόν, μια τριάδα χωρών και συγκεκριμένα ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

Η αμέσως επόμενη διοργάνωση είναι πιθανό να διεξαχθεί επίσης σε μια «κοινοπραξία» κρατών, αφρικανικών αυτή τη φορά. Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται μόλις για τη δεύτερη φορά που η «μαύρη ήπειρος» θα φιλοξενήσει Μουντιάλ, μετά τη Νότια Αφρική το 2010.

Η ανάληψη της διοργάνωσης του 2026 από την προαναφερόμενη τρόικα ενέπνευσε το Μαρόκο, που επίσης είχε θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση, να συνεργαστεί με Αλγερία και Τυνησία, ακολουθώντας το δόγμα «εν τη ενώσει η ισχύς».

«Με τις αθλητικές υποδομές της η Αλγερία είναι έτοιμη να μελετήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Μαρόκο και την Τυνησία ώστε να αναλάβουν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου» δήλωσε ο Αλγερινός υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Μοχάμεντ Χατάμπ, επιβεβαιώνοντας το θέμα.

«Βλέποντας τις πόλεις μας, με τις αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, μπορούμε να θεωρήσουν ότι είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε παγκόσμιες διοργανώσεις», συμπλήρωσε.