10/07/2018 - 15:10

Η AFA κράτησε Σαμπάολι, αλλά τον «στέλνει»...U-20!

Μπορεί το Μουντιάλ της Ρωσίας, να ήταν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που η Αργεντινή θέλει να ξεχάσει γρήγορα, όμως ο Χόρχε Σαμπάολι, μπορεί να θεωρείται ασφαλής, τουλάχιστον σχετικά με το συμβόλαιό του στην ομοσπονδία, αφού ο προπονητής της Seleccion, δεν απομακρύνθηκε!

Μετά από μια απογοητευτική ισοπαλία στο εναρκτήριο αγώνα ενάντια στην Ισλανδία και μια ηχηρή ήττα εναντίον της Κροατίας, η Αργεντινή κατόρθωσε να προκριθεί στην δεύτερη φάση, όπου αποκλείστηκε από την η Γαλλία.

Την μεγαλύτερη κριτική δέχθηκε, χωρίς αμφιβολία, ο Χόρχε Σαμπάολι, αφού θεωρήθηκε ως αρχιτέκτονας της αποτυχίας της Αργεντινής. Ο ίδιος πάντως έκανε από την πρώτη στιγμή γνωστό ότι δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Ol? και Clarin, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπόρεσε τελικά να τον απομακρύνει και να βρει μαζί του μία συναινετική λύση. Η AFA δεν θέλει να πληρώσει το σύνολο της ρήτρας πρόωρης εξόδου στο συμβόλαιο του Σαμπάολι που λήγει το 2022. Ένα ποσό που φτάνει τα 8.624.000 εκατoμμύρια δολάρια, που εάν συμμετάσχει με την Αργεντινή στο Copa America της Βραζιλίας το 2019, θα υποχωρήσει σε 1.500.000 δολάρια!

Ετσι προς το παρόν, το σίγουρο είναι πως θα είναι υπεύθυνος της ομάδας U-20 σε ένα τουρνουά που θα γίνει στην Βαλένθια, με τις δύο πλευρές να έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για τον Αύγουστο.