02/05/2017 - 15:32

40 εκατ. ευρώ για το «νταμπλ»!

Έχουν περάσει 60 χρόνια, από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη  και το πρωτάθλημα στην Ισπανία.

Συνέβη στην περίοδο 1957-1958, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον τίτλο  και κέρδισε το τρίτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της στις Βρυξέλλες απέναντι στη Μίλαν (3-2). Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, θα  μοιράσει σε παίκτες, προπονητές, υπόλοιπο προσωπικό,  40 εκατομμύρια ευρώ αν ο άθλος εκείνος επαναληφθεί. Το πριμ θα βγει από τα έσοδα του Champions League, αφού ήδη έχει βάλει στα ταμεία της 32 εκατομμύρια ευρώ.  

Η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό θα εξασφαλίσει 11 εκατ. ευρώ, ενώ η νικήτρια θα εισπράξει 15,5 εκατ. ευρώ. Στα ποσά αυτά θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον ακόμα 20 εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει η Marca,36 εκατομμύρια  θα μοιραστούν στους 24 παίκτες της πρώτης ομάδας (1,5 ανά παίκτη), δύο εκατομμύρια για τον Ζιντάν και άλλα δύο για τους βοηθούς και το προσωπικό της πρώτης ομάδας. Επίσης θα δοθεί και ένα αναμνηστικό ρολόι.