02/05/2017 - 19:33

Η απίστευτη οδός στη Μαδρίτη: «Ρεάλ και Ατλέτικο γωνία»

Η Μαδρίτη χωρισμένη στα δύο απόψε για το μεγάλο ματς της Ρεάλ με την Ατλέτικο για το Champions League και ένας δρόμος που τους... ενώνει.

«Εάν η Μαδρίτη είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ποδοσφαίρου, η χιλιομετρική αρίθμηση θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Καραμπαντσέλ». Έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ της για τη γεωγραφική διάσταση του ημιτελικού του Champions League, Ρεάλ - Ατλέτικο, η ισπανική εφημερίδα, «AS».

Στη συνοικία, Σαν Φρανθίσκο, της γειτονιάς Πουέρτα Μπονίτα, συναντώνται οι οδοί Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης στις εγκαταστάσεις του δημοτικού συμβουλίου με την ονοματοδοσία να χρονολογείται στο 1965.

Είναι μια γειτονιά της ισπανικής πρωτεύουσας με παλαιά κτίρια, οι κάτοικοι των οποίων - στην πλειοψηφία τους - είναι συνταξιούχοι και μετανάστες. Στα 300 μέτρα από τη γωνία Ατλέτικο και Ρεάλ βρίσκεται η στάση του μετρό και μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα με τα μοντέρνα κτίρια της Avenida de los Poblados.

«Είμαι οπαδός της Ατλέτικο και πετάω τα σκουπίδια μου στο δρόμο της Ρεάλ» υποστηρίζει ένας «κολτσονέρο» οπαδός της γειτονιάς. Όσο για την πραγματική χιλιομετρική απόσταση; Στα 10,6 χιλιόμετρα συναντάμε το γήπεδο της Ρεάλ στα 4,6 αυτό της Ατλέτικο.

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/555_3.jpg

 

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/cjkihybugaeniru.jpg