03/05/2017 - 15:06

Φαλκάο, ο πιο αξιόπιστος σκόρερ στα Κύπελλα Ευρώπης

Υπάρχει ένα ερώτημα που θα στρίμωχνε στον τοίχο ακόμα και τον κορυφαίο γνώστη των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων. Ποιος είναι ο πιο «αξιόπιστος» σκόρερ στις έξι δεκαετίες ιστορίας των κυπέλλων Ευρώπης;

Στοιχηματίζουμε πως ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να απαντήσουν χωρίς να ερευνήσουν το διαδίκτυο και τις εξειδικευμένες σελίδες στατιστικής. Χωρίς έρευνα, το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι θα απαντούσαν «Γκερντ Μίλερ», αλλά απλώς θα έπεφταν κοντά!

Ο (Δυτικο)Γερμανός της Μπάγερν Μονάχου υπήρξε συνώνυμο της αξιοπιστίας, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με μέσο όρο που «αγγίζει» το 1 γκολ ανά αγώνα, όμως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκεται στη δεύτερη θέση. 

Πρώτος είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο! Πιο ψηλά από τον Μίλερ, τον Πούσκας, τον Ντι Στέφανο και τον Μέσι, ο Κολομβιανός έχει την πιο «συνεπή» επαφή με τα δίχτυα. Τι κι αν ταλαιπωρήθηκε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που πήγε την καριέρα του αρκετά πίσω; Ο Φαλκάο έχει 45 γκολ στις 50 συμμετοχές του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ισοδυναμεί με μέσο όρο 0,90.