23/05/2017 - 18:20

Να συνεχιστεί ο αγώνας από το 54', ζήτησε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να οριστεί ξανά το ματς και να διεξαχθούν κανονικά τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα. Να κατοχυρωθεί ο αγώνας στον ΠΑΟΚ ζήτησαν οι εκπρόσωποι του «Δικέφαλου του Βορρά». Σε δύο μέρες θα εκδοθεί η απόφαση.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της δίωξης του Παναθηναϊκού για τα όσα έγιναν στον αγώνα της Λεωφόρου μεταξύ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη και του ΠΑΟΚ που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα ελέω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς μετά από αντικείμενο που πέταξε φίλος του «τριφυλλιού». Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της ομάδας, Γιώργο Κάρμη, καθώς και από τους Σπύρο Βλάχο (υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων) και Σταμάτη Γαρρή (υπεύθυνος επικοινωνίας), ενώ ο ΠΑΟΚ από τους Μπίρδα, Μαυρομμάτη, Κωνσταντινίδη, Τεβεκέλη και συνεργάτες του νομικού επιτελείου.

Μετά από σχεδόν μία ώρα δεν υπήρξε απόφαση μιας και δόθηκε διορία στις δύο ΠΑΕ να καταθέσουν τα υπομνήματά τους μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (12:00) με ότι οπτικοακουστικό υλικό έχουν. Στη συνέχεια θα γίνει η διάσκεψη από το προεδρείο για να ληφθεί η οριστική απόφαση.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πρώτη στιγμή τόνισε πως δεν έχει υπαιτιότητα για την διακοπή του αγώνα και πως ο τραυματισμός του Βλάνταν Ιβιτς δεν ήταν τέτοιας έκτασης για να δικαιολογεί την διακοπή του αγώνα. Οπως χαρακτηριστικά τόνισαν ήταν ένα άδειο κουτάκι μπύρας το οποίο δεν ήταν ικανό να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ζήτησε από το προεδρείο τον επανορισμό του αγώνα και να ξεκινήσει από το σημείο από το οποίο είχαμε την διακοπή.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι ο τραυματισμός του Ιβιτς δικαιολογούσε διακοπή και πως τα γεγονότα είναι αληθινά και αδιαμφισβήτητα. Ζήτησε από την μεριά του να του κατοχυρωθεί ο αγώνας και να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός με όλες τις προβλεπόμενες ποινές.

Το κατηγορητήριο για τις δύο ομάδες ήταν:
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Τρίτη 23/05/2017 και ώρα 15:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 2η αγωνιστική των Play Offs. Αναλυτικά :
2η  Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Π.Κωνσταντινίδη (εκπρόσωπο), PETAR MILCANOVIC (γυμναστή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το    οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα  σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των κ.κ. Π.Κωνσταντινίδη και PETAR MILCANOVIC στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 11 παρ. 1, 2 και 3, σε συνδυασμό και με τα άρθρα 10 παρ. 1 περ. δ΄ στοιχ. Ι και 14 παρ. 1, 2 και 3 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

AdTech Ad

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: « Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το    οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1 περ. α΄εδ. α΄και β΄, 2 περ. α΄, δ΄ και ε΄, 3 παρ. 3 περ. Β΄ στοιχ. α΄ εδ. α΄, στοιχ. β΄ εδ. δ΄, στοιχ. ε΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ, 1, 2 επ., 10 παρ. 5, 21 παρ. 3 περ. β΄, 4 και 10, 36 παρ. 1 περ. α΄ του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Ομάδων (Κ.Α.Π.).