05/10/2017 - 17:34

Παλαιοχωρλίδης: «Προσέβαλαν την ηθική και επαγγελματική μου υπόληψη»

Σε προσωπικούς λόγους οφείλεται η παραίτηση του Ηλία Παλαιοχωρλίδη από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΑΕΛ. Πρόκειται για τον γιο του ιστορικού παράγοντα και προέδρου της ΠΑΕ στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν οι «βυσσινί» έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας (1982)

Ο κ. Παλαιοχωρλίδης, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, δημοσιοποίησε την επιστολή παραίτησής του και σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξήγησε πως η απόφασή του «... αφορα ανθρωπους που προσβαλαν την υποληψη μου τοσο την ηθικη οσο και την επαγγελματικη». Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο περιβάλλον της ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά -όπως διευκρίνισε- δεν αναφέρεται στον Αλέξη Κούγια τον οποίο ευχαριστεί «... που μου έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσω την αγάπη μου για την ΑΕΛ»
 
Η επιστολή παραίτησης μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: 

«Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να παραιτηθώ, άπτονται τόσο της ηθικής μου υπόστασης, όσο και της οικογενειακής αλλά και επαγγελματικής μου δραστηριότητας.
Το ότι σιώπησα ως τώρα και εξακολουθώ να μην μιλώ, δεν σημαίνει πως δεν ξέρω τι να πω. Ωστόσο, γνωρίζω ακριβώς και τι δεν πρέπει να πω!
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω προσωπικά τον μεγαλομέτοχο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Κούγια, για την δυνατότητα που μου έδωσε να υπηρετήσω την ομάδα μου από αυτή την τιμητική θέση. Όντας γεννημένος κυριολεκτικά στα αποδυτήρια της μονάκριβης ΑΕΛ, έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επιτύχει τους στόχους της. Πλέον, εύχομαι αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον και σύντομα να την καμαρώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)