13/07/2017 - 16:06

Η κλήρωση στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο πινγκ πονγκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης διενήργησε την κλήρωση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών και γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο από τις 13 έως τις 17 του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Την κλήρωση «πραγματοποίησε» η «ζωντανή θρύλος» του παγκόσμιου πινγκ πονγκ, Νι Ξιάν Λιάν και η ανδρική ομάδα της Ελλάδας, που συμμετέχει στην 1η κατηγορία, τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους την Σουηδία, την Ρωσία και το Λουκεμβούργο. Οσον αφορά στην γυνακεία ομάδα, που αγωνίζεται στην 2η κατηγορία, κληρώθηκε στον 4ο όμιλο και θ΄αντιμετωπίσει την Αγγλία, την Σλοβενία και το Ισραήλ.

Στο European Table Tennis Championships 2017 θ? αγωνιστούν 42 εθνικές ομάδες ανδρών και 38 γυναικών και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Δεκαέξι είναι στη Championships Division, άλλες τόσες στη Challenge και οι υπόλοιπες στη Standard Division.

Τους τίτλους και τα μετάλλια μπορούν να διεκδικήσουν μόνο οι χώρες της 1ης κατηγορίας, αλλά η τελική κατάταξη μετρά για όλες, διότι μέσα στο 2018 θα σχηματιστούν προκριματικά και για το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ