23/09/2018 - 17:04

Μια διεφθαρμένη συνουσία

Τώρα οι πιο μεγάλοι υποκριτές, γίνανε προφήτες και κριτές. Γράφει ο Σταύρος Ιωακείμ.

Ήταν όλα στριμωγμένα μέσα στο κεφάλι μου. Σκέψεις, λέξεις, όλα, που έλεγε κάποτε και μια ψυχή. Μου ήταν πολύ δύσκολο όμως, να τα βάλω σε μια σειρά. Δεν γινόταν. Δε γινόταν για ένα και μόνο λόγο. Για την υποκρισία που κυλάει κατά γενική ομολογία στο αίμα μας.

Χθες λοιπόν, ο φερόμενος ως ληστής στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, Ζακ Κωστόπουλος, «κατέληξε» στο νοσοκομείο κι άφησε πίσω του εμάς τους κοπρίτες να δίνουμε ρεσιτάλ υποκριτικής. «Η αυτοδικία δεν είναι λύση» έγραφε ο ένας, «οι δολοφόνοι του γνωστού ακτιβιστή θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» ο άλλος κι άλλα τέτοια γλυκανάλατα με στόχο να δείξουν ότι έχουν καλύτερη νοημοσύνη από τους υπόλοιπους. Γενικά... το θέατρο του παραλόγου.

Όλοι αυτοί που το παίζουν, εδώ και δύο μέρες δήθεν προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι θα είχαν ακριβώς την ίδια αντίδραση στη θέση του κοσμηματοπώλη. Ακριβώς όμως. Κι ας μην το λένε. Ειδικά σε περιοχές όπως η Ομόνοια. Η εγκληματικότητα εκεί, έχει πάρει άγριες διαστάσεις. Και συγκρατείστε το αυτό... Από τις εφτά το απόγευμα είσαι επίφοβος να βρεθείς δολοφονημένος, βιασμένος και όλα τα... μένος και να μην το πάρει κανένας χαμπάρι. Όμως, κατάλαβα πως αυτό, πολύ λίγο μας ενδιαφέρει.

Από το ξεκίνημα της οδού Πειραιώς και μετά, αστυνόμευση υπάρχει μόνο περιμετρικά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν η ίδια η Πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με την αστυνομία σε αντιμετωπίζει κυνικά, ο νόμος πάντα θα πηγαίνει στα χέρια του Πολίτη. Παραδείγματα υπάρχουν πάρα πολλά και δεν έχουν να κάνουν μόνο με την Αθήνα. Πηγαίνετε μια βόλτα στα βόρεια σύνορα της Χώρας. Παππούδες και γιαγιάδες έχουν προμηθευτεί όπλα, προκειμένου τι; Απλά να προστατέψουν την περιουσία τους, από την στιγμή που δεν υπάρχει ασφάλεια.

Κάποιοι φαίνεται πως έχουν επιλεκτική ευαισθησία και ξεχνούν πολύ γρήγορα την υπόθεση για το παλικαράκι στου Φιλοππάπου διοργανώνοντας μέχρι και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο. Αλλά ξέχασα, ήταν διακοπές. Η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι καλα κι όλα τα υπόλοιπα να... (συμπληρώστε εσείς).

Σε αυτή τη Χώρα, οι λίγοι ελέγχουν τους πολλούς.

ΥΓ: Όταν οι ληστές βασανίζουν κόσμο προκειμένου να πάρουν μερικά ευρώ και όταν πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ανοίχτηκαν τέσσερα μαγαζιά στα Πατήσια και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη και οι ιδιοκτήτες έχασαν τον κόπο τους μέσα από τα χέρια τους, κανείς δεν λέει κουβέντα. Είναι απλά, μια μέρα όπως όλες οι άλλες.

Και όπως λέει και το άσμα «Τώρα οι πιο μεγάλοι υποκριτές, γίνανε προφήτες και κριτές».