06/10/2018 - 17:02

Νέο κρούσμα: Εκφυλος καθηγητής σε πανεπιστήμιο των Αθηνών

Ντόμινο αποκαλύψεων έχει προκαλέσει η σύλληψη του «προφέσορα με το περουκίνι», ο οποίος ζητούσε σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριές του για να τις περάσει στην εξεταστική.

Τα στόματα στα πανεπιστήμια όλης της χώρας αρχίζουν να ανοίγουν δειλά δειλά, βγάζοντας στη... σέντρα και άλλους καθηγητές, οι οποίοι φέρεται ότι εκμεταλλεύονταν τις θέσεις ισχύος για να ικανοποιούν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους!

Μετά τις φοιτήτριες του καθηγητή Εφαρμογών του ΤΕΙ Σερρών, οι οποίες ανέφεραν ότι ο 49χρονος τούς ζητούσε... σεξ ή «ροζ» ραντεβού για να μην τις κόψει στην εξεταστική, πήραν σειρά φοιτήτριες σε Πανεπιστήμιο των Αθηνών, οι οποίες κατήγγειλαν καθηγητή τους για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οπως υποστηρίζουν, ο μεσήλικας άνδρας τούς έκανε σε καθημερινή βάση άσεμνες χειρονομίες και άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα, ενώ δεν δίσταζε να τις παρενοχλεί ακόμα και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου τις... χάιδευε και τους ζητούσε να τις φωτογραφίσει με... δαντελωτά σορτσάκια!

Ασυγκράτητος

«Κλείδωσε την πόρτα και έκατσε στη διπλανή καρέκλα... Πέρασε το χέρι του γύρω μου, αγκαλιάζοντάς με για να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή, και με το άλλο του χέρι χάιδεψε τον μηρό μου... Οσο μου εξηγούσε τα της εργασίας, έβρισκε διάφορες προφάσεις ώστε να υπάρχει φευγαλέο άγγιγμα» θυμάται μία φοιτήτρια, θύμα του ασυγκράτητου καθηγητή, ενώ μία άλλη περιγράφει: «Μια μέρα στο στούντιο, ενώ χειριζόμουν τη μηχανή μεγάλου φορμά, δέχτηκα σεξουαλικό υπονοούμενο. Μου είπε ότι πρέπει να την πιάνω όπως πιάνω τα... αντρικά μόρια». Και συμπληρώνει: «Μέσω Messenger έστειλε σε μία φοιτήτρια ένα μήνυμα, στο οποίο τη ρωτούσε: “Πότε θα σε φωτογραφίσω με το λευκό σου δαντελωτό σορτσάκι”; Την κλείδωσε μέσα στην αίθουσα και επέμενε να τη φωτογραφίσει. Μόλις την είδε και αγρίεψε, της άνοιξε την πόρτα και έφυγε». Η ίδια αναφέρει πως, εκτός των άλλων, ο καθηγητής πρότεινε στα κορίτσια της σχολής να τους κάνει ιδιαίτερα μαθήματα. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να απευθυνθεί τον Ιούνιο του 2017 στον πρύτανη του πανεπιστημίου μαζί με άλλες δύο συμφοιτήτριές της. «Κρίνω ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ των πανεπιστημίων. Αυτές είναι μακροχρόνιες διαδικασίες...» τονίζει από την πλευρά του ο πρύτανης.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, συνεχίζει να διδάσκει. Ωσπου να βγει το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που ολοκληρώθηκε πριν από πέντε μήνες, δεν μπορεί να τον κουνήσει κανείς από τη θέση του!

πηγή: espressonews