19/10/2018 - 14:16

Παππάς: Ο Κοτζιάς αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης

Γράφει ο : 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για τη στάση του Πάνου Καμμένου και πώς αυτή επηρεάζει την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και την παραίτηση Κοτζιά μίλησε ο Νίκος Παππάς.

Για τη στάση του Πάνου Καμμένου και πώς αυτή επηρεάζει την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και την παραίτηση Κοτζιά μίλησε ο Νίκος Παππάς.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη στάση του Π. Καμμένου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι δεν θα δημιουργηθούν πολιτικές εξελίξεις γιατί υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία.

Καλούμενος να σχολιάσει αιτιάσεις του τύπου ότι ο «Π.Καμμένος κρατά τον πρωθυπουργό» ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα. Αυτή η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης και της συμφωνίας των Πρεσπών.

Επανερχόμενος στο ίδιο θέμα, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. Οι θέσεις του Π. Καμμένου είναι γνωστές και με αυτό το δεδομένο πορευόμαστε». Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί θέμα συγκρότησης της κυβέρνησης η οποία θα έχει τη θετική πλειοψηφία στήριξης της Βουλής. Σημείωσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ευρύτερες πλειοψηφίες υπερψήφισης της συμφωνίας.

Σχετικά με το αν ο Ν. Κοτζιάς θα γίνει ο «νέος Βαρουφάκης» για την κυβέρνηση, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέμματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης». Αναφερόμενος στο θέμα μείωσης των συντάξεων, ο Ν. Παππάς είπε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και η ολοκλήρωση του προϋπολογισμού θα επικυρώσει αυτό που έχει αντιληφθεί και ο κόσμος. Πρόσθεσε ότι οι εταίροι έχουν πειστεί ότι το μέτρο αν εφαρμοστεί θα φέρει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, και κάλεσε τον κόσμο να είναι αισιόδοξος όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστηκε 481 φορές