26/10/2018 - 16:09

Η Σινέντ Ο' Κόνορ ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε όνομα

Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε όλοι ως Σινέντ Ο΄ Κόνορ. Η ερμηνεύτρια του θρυλικού "Nothing Compares To You", ύστερα από έναν εξαιρετικά σοβαρό νευρικό κλονισμό αποφάσισε στα 51 της χρόνια να αλλάξει θρησκεία, να ασπαστεί το Ισλάμ και να μας επανασυστηθεί ως Σουχάντα Νταβίτ.

Το γεγονός κοινοποίησε η ίδια με αναρτήσεις στους λογαριασμούς της στα social media. "Με περηφάνια ανακοινώνω ότι έγινα μουσουλμάνα. Αυτή είναι η φυσική κατάληξη του ταξιδιού ενός νοήμονος θεολόγου. Όλη η μελέτη των Γραφών οδηγεί στο Ισλάμ. Κάτι που καθιστά περιττές όλες τις άλλες γραφές", έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση ως Σουχάντα Νταβίτ.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το όνομα "Σουχάντα" σημαίνει "μάρτυρες". Η ίδια έσπευσε να ευχαριστεί με νέα ανάρτηση όλους τους "μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές" που την καλωσόρισαν και την στηρίζουν με αγάπη. Ενώ ως φωτό προφίλ επέλεξε το σήμα και το σύνθημα γνωστής εταιρείας αθλητικών αλυσίδων: "Φόρεσε Χιτζάμπ. Απλά καν' το!".

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια είχε ανέκαθεν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το ζήτημα της θρησκείας. Το 1992 είχε προκαλέσει την οργή των Καθολικών, σχίζοντας κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, λέγοντας τη φράη "Πολεμήστε τον αληθινό εχθρό".

Έκτοτε η ζωή της ακολούθησε παράξενα μονοπάτια. Η καριέρα της πήρε την κατιούσα, ενώ και η προσωπική της ζωή αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Το 1999 γίνεται εκ νέου είδηση, καθώς χειροτονείται ιέρεια. Αν και ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την Καθολική Εκκλησία, η ίδια έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις ντυμένη ως ιερέας.

Το όνομά της το είχε αλλάξει και πέρυσι, επιλέγοντας το Μάγκντα Νταβίτ.

Είχε προηγηθεί ένας νευρικός κλονισμός που λίγο έλειψε να τη στείλει στον άλλο κόσμο. Η ίδια εμφανίστηκε σε ένα βίντεο όπου εξηγούσε ότι ζει απομονωμένη σε ένα μοτέλ στο Νιου Τζέρσεϊ, λέγοντας πόσο άδεια και μοναχική είναι η ζωή της. Ύστερα από αγωνιώδεις προσπάθειες, η αστυνομία και οι δικοί της κατάφεραν να τη βρουν σώα μετά από μέρες που ήταν εξαφανισμένη.

Πηγή: news247.gr