29/01/2019 - 01:34

Αρκούδα κράτησε ασφαλές ένα 3χρόνο αγοράκι που είχε χαθεί για 2 μέρες!

Ένα τρίχρονο αγοράκι που επιβίωσε για δύο νύχτες σε δάσος με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, αποκάλυψε στην αστυνομία και την οικογένεια του πως μια φιλική αρκούδα ήταν μαζί του συνεχώς.

Οι διασώστες εντόπισαν τον Casey Hathaway, μπλεγμένο σε ακανθώδεις θάμνους, βρεγμένο και κρυωμένο αλλά ασφαλή το βράδυ της Πέμπτης. Είχε εξαφανισθεί από την περασμένη Τρίτη κάτω από συνθήκες τόσο άσχημες που ανάγκασαν ακόμα μέχρι και την έρευνα διάσωσής του να αναβληθεί.

Όπως αποδείχθηκε, ο μικρός Casey βρήκε είτε στα αλήθεια είτε στην φαντασία του έναν ανέλπιστο φίλο στο δάσος της Βόρειας Καρολίνας, μια Πολιτείας που φιλοξενεί αρκετές μαύρες αρκούδες. Ο σερίφης Chip Hughes της κομητείας του Κρέιβεν είπε πως ο Casey: «είπε πως είχε μαζί του ένα φίλο στο δάσος που ήταν μια αρκούδα που ήταν μαζί του».

Τον ίδιο μάλιστα ισχυρισμό επανέλαβε και η θεία του αγοριού Breanna Hathaway: «Είπε πως έκανε παρέα με μια αρκούδα για δυο μέρες. Ο Θεός του έστειλε ένα φίλο να τον κρατήσει ασφαλή. Ο Θεός είναι καλός. Τα θαύματα συμβαίνουν».

Ο σερίφης δήλωσε πως το αγόρι έπαιζε με δύο άλλα παιδάκια στην αυλή της γιαγιάς του την Τρίτη αλλά δεν μπήκε στο σπίτι μαζί τους.

Mε το θερμόμετρο να είναι στους -6 βαθμούς και με τον Casey ακατάλληλα ντυμένο για το πολικό ψύχος, ξεκίνησε έρευνα εντόπισής του με ελικόπτερα, drone, λαγωνικά K-9, δύτες και εκατοντάδες εθελοντές. Εως την Πέμπτη έβρεχε και φύσαγε τόσο πολύ που οι αρχές και οι εθελοντές υποχρεώθηκαν να διακόψουν.
«Είναι survivor», τόνισε ο Hughes. «Ο Casey βρέθηκε σχεδόν αβλαβής με μονάχα κάποιες γρατσουνιές και απλά ήθελε νερό και τη μητέρα του».