13/07/2017 - 14:19

Τραμπ για υιό Tραμπ: Πολλοί άνθρωποι θα προχωρούσαν σε τέτοια συνάντηση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη στιχομυθία με τον Πούτιν όσον αφορά ρωσική παρέμβαση στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία: “Τον ρώτησα: Το έκανες; Κι εκείνος απάντησε Όχι δεν το έκανα. Σίγουρα όχι’’. 

Πλήρη στήριξη παρέσχε στον γιο του ο Ντόναλντ Τραμπ για τη συνάντηση που είχε με τη Ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. 

“Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα προχωρούσαν σε μια τέτοια συνάντηση. Ήταν μία 20λεπτη συνάντηση υποθέτω, από αυτά που ακούω. Πολλοί άνθρωποι και πολιτικοί δήλωσαν ότι θα προχωρούσαν στην συνάντηση” δήλωσε μάλιστα ο Τραμπ σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters από τον Λευκό Οίκο. 

Η δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την συνάντηση αυτή από τον Τραμπ το νεότερο με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια είναι η πιο συγκεκριμένη απόδειξη που υπάρχει μέχρι σήμερα σχετικά με την πρόθεση μελών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ να δεχθούν βοήθεια από την Ρωσία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016. 

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες στο γιό του, επαναλαμβάνοντας ότι έμαθε τη συνάντηση μόλις πριν από λίγες ημέρες. "Όχι δεν το γνώριζα μέχρι πριν από δύο ημέρες όταν άκουσα γι' αυτό” υποστήριξε για την επίμαχη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε επίσης ότι παρά τις αποκαλύψεις για τις προεδρικές εκλογές το κλίμα στο Λευκό Οίκο "είναι φανταστικό". 

Για Πούτιν: “Τον ρώτησα: Το έκανες;’’ 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι κατά τη συνάντηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του την περασμένη Παρασκευή στην Γερμανία τον ρώτησε ευθέως εάν η Μόσχα παρενέβη στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία του 2016, κάτι που ο Ρώσος πρόεδρος διέψευσε ξανά. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι τα πρώτα 20 με 25 λεπτά της συνάντησης του με τον Πούτιν την περασμένη Παρασκευή στην Γερμανία αναλώθηκαν στο παραπάνω ζήτημα. Η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων είχε συνολική διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών. “Τον ρώτησα: Το έκανες; Κι εκείνος απάντησε Όχι δεν το έκανα. Σίγουρα όχι. Μετά τον ρώτησα για δεύτερη φορά με διαφορετικό τρόπο. Απάντησε κατηγορηματικά όχι,” πρόσθεσε ο Τραμπ. 

Σε ερώτηση αν ο Τραμπ πίστεψε την αρνητική απάντηση του Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος σιώπησε. “Κοιτάξτε, κάτι έγινε και πρέπει να βρούμε τι έγινε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι σαν κι αυτό να συμβαίνει στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας μας. Οπότε κάτι έγινε και πρέπει να βρούμε τι έγινε ακριβώς,” τόνισε ο Τραμπ. 

Αναφορικά με τον Πούτιν δήλωσε: “Κάποιος είπε ότι αν το έχει κάνει, δεν θα εντοπίσετε ότι το έκανε. Το οποίο επίσης είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη,” δήλωσε ο Τραμπ. 

Όπως και στο παρελθόν, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπήρξε συνωμοσία με την Ρωσία. “Δεν υπήρξε ποτέ συνεργασία. Είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που έχω ακούσει,” δήλωσε. 

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε ν' απαντήσει ευθέως εάν θα μπορούσε να εμπιστευτεί το ρώσο ομόλογό του. Είπε ότι τόσο ο πρόεδρος Πούτιν, όσο κι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φροντίζουν τα συμφέροντα των χωρών τους, όπως κάνει κι ο ίδιος. 

"Δεν εμπιστεύομαι πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, είναι ο ηγέτης της Ρωσίας. Είναι η δεύτερη πιο ισχυρή πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Είμαι ο ηγέτης των ΗΠΑ. Αγαπώ την χώρα μου. Αγαπάει τη δική του”, είπε ο Τραμπ. 

Πηγή: skai.gr