30/12/2017 - 17:26

Ουκρανία: Άνδρας ζωσμένος με γιλέκο εκρηκτικών κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο

Ένας ένοπλος, ο οποίος εισέβαλε στο ταχυδρομείο που βρίσκεται κοντά σε σταθμό του μετρό στο Χάρκοβο κρατά ομήρους 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

Σύμφωνα με το RT o άνδρας, υποστηρίζει ότι φορά γιλέκο με εκρηκτικό μηχανισμό και έχει «ταμπουρωθεί» στο ταχυδρομείο του Χάρκοβο. Τοπικά μέσα ενημέσωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν πολίτες μέσα στο κτίριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα ή οι απαιτήσεις του δράστη.

Εννέα ενήλικες και δύο παιδιά είναι παγιδευμένοι μέσα στο ταχυδρομείο μαζί με τον άνδρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χάρκοβο Όλεγκ Μπεχ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλάβει τι ζητάει. Δεν έχει εκδηλώσει κάποιο αίτημα. Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του», πρόσθεσε.

Τον συναγερμό σήμανε ένας εργαζόμενος του ταχυδρομείου περίπου στις 14.40 (τοπική ώρα), δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον καλούντα, ο ύποπτος εισβολέας εισήλθε στο κτίριο φορώντας μάσκα.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό 11 Ukraine πως έχουν αρχίσει οι επαφές με τον ύποπτο. Οι διαπραγματευτές μίλησαν μαζί του μέσω των κινητών τηλεφώνων των πελατών του ταχυδρομείου, είπε, προσθέτοντας πως τα αιτήματά του εξακολουθούν να παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως έχει «εκρηκτικά και όπλα» αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας, ο φερόμενος εισβολές μέχρι στιγμής «συμπεριφέρεται ήρεμα».

Πηγή: iefimerida.gr